avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecare cauza in 2 judete diferite
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecare cauza in 2 judete diferite

Va rog sa mi ziceti daca o cauza se judeca la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti pot introduce un dosar cu aceeasi problema la Judecatoria Vaslui ? Sau o cauza care se judeca intr-o parte nu poate fi judecata in alta doar prin declinarea competentei teritoriale ?
Cel mai recent răspuns: dxt_morgan , utilizator 23:38, 8 Ianuarie 2016
Daca sunt doua dosare cu aceiasi cauza si aceleasi parti se reunesc prin conexitate sau litispendenta.
Puteti invoca exceptia conexitatii conform art.139(1)NCPC,dosarul va fi trimis instantei mai intai investite.
Deci instanta mai intai investita ar fi cea din Bucuresti ca ea a fost prima data sesizata ? Nu pot cere declinarea teritoriala de indata ce eu sunt parata, am deschis alt dosar in care el e parat dar pe aceeasi cauza de fond, de exercitare a autoritatii parintesti ? Sau trebuia inainte de primul termen ?
Deci instanta mai intai investita ar fi cea din Bucuresti ca ea a fost prima data sesizata ? Nu pot cere declinarea teritoriala de indata ce eu sunt parata, am deschis alt dosar in care el e parat dar pe aceeasi cauza de fond, de exercitare a autoritatii parintesti ? Sau trebuia inainte de primul termen ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua dosare in instanta pt acelasi obiect.ce este de facut? gloriprest gloriprest Va salut cu drag.Prietena mea a mai facut o gresala.A trimis la judecatorie prin posta o actiune judecatoreasca fara confirmare de primire si a urmarit pe sait ... (vezi toată discuția)
Conexare scafesandreea scafesandreea Cererea reconventionala neintrodusa in termenul prevazut de lege se judeca separat. Este posibila conexarea ulterioara a cauzelor? Da/nu? Cand? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Aplicarea vechiului şi a noului cpc viktorV viktorV Am un proces civil, deschis sub aplicarea vechiului C.P.C. - la tribunal, - împotriva mai multor pârâţi; sunt la primul termen. Am nevoie de deschiderea ... (vezi toată discuția)