avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Problema buletin si certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Problema buletin si certificat de nastere

Buna ziua,am si eu o problema sper sa ma poata ajuta cineva.Prietena mea a locuit o perioada in Italia,la varsta de 14 ani nu a mai facut buletinul romanesc,revenind in tara dupa 3 ani doar.Intre timp a fost adoptata si are numele tatalui italian.A venit cu cartea de identitate italiana in tara,dar certificatul de nastere e pierdut si nu are efectiv buletin romanesc deloc,nu a avut niciodata. Este vreo modalitate prin care sa isi faca buletin de romania?Si pe care nume,cel italian sau cel dupa certificatul de nastere?

Orice ajutor e important.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: 123456789h , utilizator 22:42, 5 August 2018
Buna seara,
Cum nu a avut certificat de nastere?
In baza carui act a fost adoptata?
Ce cetatenie are acum?
daca raspundeti la aceste intrebari va pot ajuta.
Daca a fost adoptata inseamna ca poseda documentele de adoptie din Italia. Acel document -hotarare judecatoreasca definitiva, apostilat trebuie sa-l prezinte la starea civila de la sectorul 1 Bucuresti pentru a i se intocmi un nou act de nastere pe numele adoptatorului. De asemenea sunt necesare si actele de identitate, certif.de casatorie al adoptatorului. Din moment ce are act de identitate italian pe noul nume e clar ca are dubla cetatenie. Buletinul romanesc il poate obtine doar dupa ce isi clarifica numele. Si tinand cont ca nu stati in Romania v-as indica sa solicitati doar pasaport de CRDS impreuna cu mama(care banuiesc ca este de cetatenie romana), fara sa mai aveti nevoie de buletin. Dar toate acestea doar dupa ce obtineti certificatul de nastere cu noul nume. Sa ne scrieti cum a decurs procesul de inregistrare, pentru a veni in sprijinul altora aflati in aceeasi situatie.
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2016
Justitiarul711, utilizator
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Cum nu a avut certificat de nastere?

A avut certificat de nastere, carte de identitate romaneasca n-a avut:
bogdan1me a scris:

dar certificatul de nastere e pierdut si nu are efectiv buletin romanesc deloc, nu a avut niciodata.

Are dubla cetatenie, romana si italiana.
Acum ajutati-l :)

Sigur, daca aveti ceva in plus de spus fata de Justitiarul711.
Deci,ea a fost adoptata pe baza certificatului de nastere romanesc,care a fost pierdut.Are cetatenie italiana si romana(dubla).Buletin de Romania nu a avut niciodata.Are doar carte de identitate italiana.Pe urma cand a revenit in tara,fara certificat nu a putut sa faca buletinul romanesc....Cam asta e tot. Multumesc.
buna seara cum pot sa fac si eu un cercificat de nastere l-am pierdut

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si declararea copilului in romania miky_handy miky_handy Buna ziua!eu sunt cetatean roman,traiesc in italia si am un copil cu un italian,nu suntem casatoriti.ce acte imi trebuie si unde sa ma duc sa declar copilul in ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat nastere pentru cetatean roman si italian, cu domiciliul in italia zorana85 zorana85 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: -tatal meu, cetatean roman, locuieste de 10 ani in Italia unde are si domiciliu ... (vezi toată discuția)