avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua,

Am avut un contract de munca la o companie pe perioada 29 sept. - 28 dec. 2015. Din 4 ian. am revenit la birou si m-au anuntat ca s-a facut un act aditional de prelungire a contractului cu inca 3 luni. Ideea este ca nu vreau sa mai raman la acest loc de munca si nu am semnat actul aditional. In acest caz cum trebuie sa procedez? Trebuie sa inaintez demisie sau procedura este mult mai simpla, gen sa ii anunt ca nu doresc continuarea?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:31, 7 Ianuarie 2016
Daca nu ati semnat actul aditional de prelungire a duratei, atunci raportul dvs. de munca aincetat de drept la data de 28.12.2015, potrivit art.56 alin.1 lit.i C.mun.

In acest sens, nu mai aveti de ce sa mergeti la munca daca nu mai doriti sa continuati activitatea la acel angajator.
Multumesc mult. Nu l-am semnat, dar mi-au zis ca a fost inregistrat in revisal, de aceea intrebam.
Explicati-le ca au transmis in REVISAL un act juridic nevalabil , sens in care veti sesiza institutiile abilitate cu drept de control.
Ok, multumesc. Nu am nicio problema cu dansii, atat doar ca nu doresc sa continuam colaborarea. Banuiesc ca vor lua masurile necesare cu Revisalul, nu vreau sa le fac niciun fel de problema.
Pot face corectie si apoi incetarea c.i.m. in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea unui contract FElena FElena Buna seara! Am nevoie de un sfat. Acum sunt angajata pentru o perioada determinata si imi expira contractul saptamana viitoare. Am fost intrebata daca doresc ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim dianamuresan dianamuresan Buna ziua, 1.Va rog sa ma ajutati cu un rasp. In data de 16.10.2012 a expirat CIM pe care il aveam pe o perioada de 3 luni.Nu am primit de la HR nici un act ... (vezi toată discuția)
Contractul pe perioada determinata RACF RACF am un contract pe perioada determinata care inceteaza maine ,deci trebuie sa-i fac incetarea dar vreau sa-i fac alt contract tot pe perioada determinata.nu ... (vezi toată discuția)