avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungirea unui contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungirea unui contract

Buna seara! Am nevoie de un sfat. Acum sunt angajata pentru o perioada determinata si imi expira contractul saptamana viitoare. Am fost intrebata daca doresc prelungirea contractului si am spus ca inclin spre "da". Am decis intre timp ca nu mai vreau sa continui, astazi am anuntat si mi s-a zis ca in aceasta situatie trebuia sa semnez prelungirea si sa imi scriu demisia urmand ca de maine sa intru in preaviz. Prelungirea contractului a fost trecuta in REVISAL chiar daca eu nu am semnat aceasta prelungire. Oricum, daca semnam, preioada de preaviz nu ar fi trebui sa inceapa dupa data expirarii contractului pe perioada determinata? Eu am refuzat sa semnez actul aditional de prelungire. Sunt nevoita sa raman dupa expirarea perioadei determinate in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:20, 9 Noiembrie 2015
Actul de prelungire nesemnat de dvs nu produce niciun efect juridic.
Prin urmare, la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat c.i.m.acesta inceteaza de drept.

Este problema angajatorului daca a operat in REVISAL un act aditional nevalabil.
Multumesc mult!
Buna ziua! Mi s-a comunicat ca trebuie sa semnez actul aditional si nu este alta solutie pentru ca potrivit unei articol ( ale carui nr. si locatie nu au putut fi precizate) trebuia sa anunt cu minim 19 zile inainte de incetarea c.i.m. ca nu mai doresc pelungirea. Nu am cunostinta despre o astfel de dispozitie. Unde o pot gasi ? Multumesc!
Buna ziua,

Atata timp cat contractul e pe perioada determinata, se presupune de la inceput ca el se va incheia de drept la data mentionata si nu se presupune prelungirea lui din oficiu, cu exceptia cazului in care exista vreo clauza contractuala care ofera aceasta posibilitate.

Dupa cum a afirmat freeelis,
Actul de prelungire nesemnat de dvs nu produce niciun efect juridic.
Prin urmare, la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat c.i.m.acesta inceteaza de drept.

Cred ca solutia optima (daca dvs nu mai aveti exemplarul dvs de contract) este sa rugati angajatorul in scris (eventual prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire) sa va trimita prin posta o copie a contractului individual de munca semnat de dumneavoastra din arhiva sa pentru a putea consulta prevederile contractuale.

Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2015
Daniel_Ion, utilizator
Art. 17 C.mun.
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.

.....

(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

Alte discuții în legătură

Contract pe duratã determinatã. demisie georgiana_geo georgiana_geo Buna seara. Am si eu o nelamurire. Lucrez de 2 luni si cateva zile la o firma unde am contract determinat pana in iulie. La inceput am avut contract determinat ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca cu perioada determinata. mariusf09 mariusf09 Buna ziua, Ce documente trebuie intocmite pentru un angajat al carui contract de munca expira in 15.05.2014. Contractul de munca a fost incheiat cu perioada ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinaa Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, Un CIM pe perioada determinata poate fi modificat in CIM pe perioada nedeterminata prin act aditional de la data expirarii respectivului CIM sau ... (vezi toată discuția)