Buna seara! Am nevoie de un sfat. Acum sunt angajata pentru o perioada determinata si imi expira contractul saptamana viitoare. Am fost intrebata daca doresc prelungirea contractului si am spus ca inclin spre "da". Am decis intre timp ca nu mai vreau sa continui, astazi am anuntat si mi s-a zis ca in aceasta situatie trebuia sa semnez prelungirea si sa imi scriu demisia urmand ca de maine sa intru in preaviz. Prelungirea contractului a fost trecuta in REVISAL chiar daca eu nu am semnat aceasta prelungire. Oricum, daca semnam, preioada de preaviz nu ar fi trebui sa inceapa dupa data expirarii contractului pe perioada determinata? Eu am refuzat sa semnez actul aditional de prelungire. Sunt nevoita sa raman dupa expirarea perioadei determinate in aceasta situatie?
Mulltumesc pentru raspunsuri ! Am recitit contractul si nu este prevazuta o clauza care sa permita prelungirea din oficiu. Am fost informata ca urmeaza sa se redacteze acest act dar am hotarat ca nu vreau sa continui alaturi de aceasta companie si nu vreau sa il semnez. Astept cu nerabdare sa treaca aceste zile, este o atmosfera tensionata si nu ma simt bine la locul de munca.
Nu exista prelungire din oficiu a duratei unui c.i.m.
Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor, excepţie facand cazurile şi condiţiile prevăzute de Codul Muncii referitoare la modificarea unilaterală a contractului individual de muncă.