avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sublocatiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sublocatiune

Buna ziua! Cu ce ajuta faptul ca, conform art. 1807 alin. (1) teza a II-a, "plata anticipata a chiriei catre locatarul principal nu poate fi opusa locatorului" din moment ce conform tezei I a aceluiasi art. locatorul il poate urmari pe sublocatar pana la concurenta chiriei pe care sublocatarul o datoreaza locatarului chirias?!

In aceste conditii, daca sublocatarul a platit anticipat, singurul beneficiu al locatorului este ca nu ii este opozabil intregul contract, dar el tot nu va avea ce sa recupereze din chiria care ii este datorata lui deoarece sublocatarul este "la zi cu plata" chiriei..

Cum vedeti lucrurile? Multumesc
Plata e una si urmarirea veniturilor sublocatorului e alta, nu inteleg. Nu vad legatura in cele doua. Se pot executa platile viitoare ce vor fi datorate.
Ce legatura are opozabilitatea, ce opozabilitate, a carui contract?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de subinchiriere spatiu Ramona24 Ramona24 Salut! iN C ONTRACTUL CADRU DE INCHIRIERE SUNT STABILITE ANUMITE CLAUZE...CHIRIASUL SUBINCHIRIAZA LA RANDUL LUI SPATIUL( cu acordul proprietarului) ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa dau afara un chirias rau platnic ? perlutina perlutina Am inchiriat un apartament, si am facut contractul de inchiriere doar cu sotia lui. (asa s-a intimplat) Contractul s-a incheiat de ceva luni bune. Este ... (vezi toată discuția)
Contract chirie expirat - chiriasul refuza sa paraseasca imobilul. edward_zone edward_zone Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Eu, persoana fizica, am inchiriat catre o persoana juridica un spatiu comercial. Chiriasul a uitat de 3 luni sa ... (vezi toată discuția)