avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii venit salarial sau/si drepturi de autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

venit salarial sau/si drepturi de autor

Buna seara!
Va rog sa-mi spuneti si mie daca o persoana angajata cu contract de munca la o editura pe post de corector, ar putea beneficia si de drepturi de autor in caz ca scrie un artticol sau pentru o traducere de articol dintr-o limba straina (bineinteles in baza unui contract de cedare a dreptului de autor)?
Va multumescB-)
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:35, 27 Iulie 2009
Da. Incheiati contract de cesiune a drepturilor de autor potrivit Legii nr.8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe. Veniturile obtinute sunt supuse impozitului pe venit potrivit codului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor in relatia cu editurile Mickaela Mickaela Buna seara, Sunt in cautarea unor lamuriri (eventual cu articole de lege spre exemplificare) cu privire la relatia juridica ce reglementeaza traducerea ... (vezi toată discuția)
Negociere intre traducator si editura Antzin Antzin Buna, as vrea sa stiu ce anume ar trebui sa presupuna o negociere cu o editura, eu fiind in postura de traducator al unei carti (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru traducatori Laura Ciobeica Laura Ciobeica Am incercat să găsesc în forum subiectul care să-mi ofere eventuale răspunsuri la o situaţie nouă pentru mine: [i]Drepturile de autor ale ... (vezi toată discuția)