avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatii banesti fata de Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatii banesti fata de Asociatia de Proprietari

Sunt proprietara unui apartament situat la parterul unui bloc fara lift , si as vrea sa stiu ce obligatii materiale am fata de Asociatie .Platesc lunar aproximativ 3o lei, in conditiile in care am; centrala termica, instalatie de apa rece separata de ceilalti locatari(platesc apa rece si scurgerea la Apa Canal), instalatii de scurgere a apei folosite in apartament separate. Mi se pare ca platesc cam mult ca sa mi se calculeze costul luminii de pe scara si salariul femeii de serviciu. Cred ca este o diferenta intre mine si ceilalti locatari care beneficiaza de toate serviciile prin Asociatie. Ce ma sfatuiti sa fac? Este corect cum se procedeaza? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:37, 7 Ianuarie 2016
Sunt anumite cheltuieli care sunt un fel de taxa de proprietate: salariul ingrijitrului se repartizeaza dupa cota indiviza de proprietate si o platiti chiar daca apartamentul e nelocuit.
sandita a scris:
Platesc lunar aproximativ 3o lei,

Poate ati vrut sa spuneti ca platiti 300 lei si nu 30 de lei lunar.
Cititi pe lista de plata si spunetiu-ne din ce se compune suma totala de plata. Ar putea cuprinde cheltuieli ce se repartizeaza pe suprafat utila (salarii, indemnizatii, reparatii, curatenie...), cheltuieli pe numar de persoane (iuluminat, salubritate), alte cheltuieli, fonduri..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii soby 1 soby 1 in urma cu 6 luni am devenit preprietarul unui apartament in urma decesului mamei mele .As dori sa stiu daca este normal sa fiu trecut la intretinere si sa ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli intretinere apartament nelocuit lucystoian lucystoian Sunt plecat din tara. Apartamentul este nelocuit. Este situat la etaj1 intr-un bloc cu 10 etaje. Cheltuielile de intretinere lunare (exemplu, luna februarie) ... (vezi toată discuția)
Fisa de intretinere lidianic lidianic Cum pot sa obtin o copie dupa fisa de intretinere de la asociatie? Mi s-a spus ca numai cenzorul mi-o poate elibera. Cum se plateste intretinerea pentru un ... (vezi toată discuția)