avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calitatea de coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calitatea de coasigurat

am pus zilele trecute intrebarea cum poate ajunge sotia coasigurat ,tin s precizez ca nu sunt angajat ,dar platesc cas ,in cazul asta se poate sau nu sa beneficieze de calitatea de coasigurat?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:33, 8 Ianuarie 2016
Mergeti la casa de sanatate de care apartineti.
Din codul fiscal ART. 154 - Categorii de persoane fizice exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate
(1) Următoarele categorii de persoane fizice sunt exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate:
.......

c) soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate;
Coasigurații scapă de plata CASS. Ce pași trebuie să urmezi pentru a fi luat în întreținere de o persoană asigurată, detalii: www.avocatnet.ro/content/art...
1. Coasiguratii nu au platit niciodata contributia la sanatate (de aceea se numeau coasigurati).

2. Asadar nu au cum sa scape de o plata pe care nu o faceau nici pana acum.
Este vorba despre titlu unui articol postat pe site.
Acel articol are niste scapari in redactare si in continut si nu trebuie sa-l luam ad litteram.

Alte discuții în legătură

Sistemul de coasigurat gieadaniela gieadaniela Buna seara Am fost in sistemul de coplata pentru ca sotul meu avea servici. Acum sotul meu este in somaj si as vrea sa stiu daca mai figurez coasigurat si ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate vulpita24 vulpita24 Buna ziua anu trecut lucram la o firma si pana anu asta mai exact pana luna trecut am avut asigurare de sanatate acum nu mai deoarece nu mai lucrez.Am fost ... (vezi toată discuția)
Cnas vasiletudurean vasiletudurean Buna ziua.Daca sotul este pensionat de boala gr.2 si sotia este casnica,ea are dreptul sa primeasca card de sanatate?va multumesc. (vezi toată discuția)