avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare de sanatate

Buna ziua anu trecut lucram la o firma si pana anu asta mai exact pana luna trecut am avut asigurare de sanatate acum nu mai deoarece nu mai lucrez.Am fost depistata cu chist cranian si lichid cranian ,tumoare,fibron uterin ,tarhicadie la inima.Ce pot face sa fiu asigurata din nou deoarece trebuie sa fac alte investigati si nu pot .Am nevoie de un sfat .Va Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 2 Noiembrie 2016
Aveti doua posibilitati :
- fie deveniti coasigurat al sotului

- fie platiti contributia de asigurari de sanatate.
pot deveni coasigurat la unu din parinti?
Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Astfel, copii nu fac parte din categoria persoanelor ce pot beneficia de asigurare fara plata contributiei in calitate de coasigurati ai unei persoane asigurate.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Adica sa anteleg ca parintele nu ma poate face coasigurat asta ami spuneti?Multumesc
Da, ati inteles corect. Nu puteti deveni coasigurata parintilor dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat Rba228 Rba228 In situatia in care sotul este pensionat pe caz de boala, sotia poate deveni coasigurata acestuia? (vezi toată discuția)
Asigurare de sănătate - spitalizare persoană fără venit belanagy23 belanagy23 Buna ziua. Aş intreba daca un om a ramas fara loc de munca si ajunge in spital cum se procedeaza daca n- are asigurare de sanatate. (vezi toată discuția)
Plata asigurare de sănătate persoană în întreținere masso masso buna seara! am o nelamurire: sunt o persoana fara venit (care, se prevede, va plati mai mult pentru sanatate avand in vedere ca se va mari si salariul minim ... (vezi toată discuția)