avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare de sănătate - spitalizare persoană fără ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare de sănătate - spitalizare persoană fără venit

Buna ziua. Aş intreba daca un om a ramas fara loc de munca si ajunge in spital cum se procedeaza daca n- are asigurare de sanatate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:02, 28 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru salariaţi, asigurarea începe la data încheierii contractului de muncă, deci când începe serviciul, şi se încheie în termen de trei luni de la data desfacerii contractului de muncă, deci mai este asigurat o perioadă de 3 luni, dacă, între timp, nu a încheiat un alt contract de muncă sau nu a intrat intr-o altă categorie de asigurat.

Daca au trecut cele 3 luni, atunci poate deveni coasigurat.

Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Asadar, numai sotul, sotia si parintii fara venituri proprii pot deveni coasigurati.
Buna ziua. Persoana respectiva nu are posibilitate de coasigurare. Aş afla daca trebuie platita mai multe luni inapoi ca sa aiba asigurare la spitalizare.
CASS 2019: Din ianuarie, cei fără venituri vor plăti mai mult dacă vor să se asigure la sănătate

www.avocatnet.ro/articol_494...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat Cobuzz Cobuzz Buna seara.Pot deveni coasigurat dacă în 2019 am avut venituri ca zilier? (vezi toată discuția)
Plata contributie sanatate carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Nu stiu cum procedeaza acum o persoana care nu are venituri .... a intrat in vigoare prevederea cf careia acea persoana nu plateste decat atunci ... (vezi toată discuția)
Obligatia de înregistreze la fisc pt prsoanele fara venit -achitare cass. AureliaDochian AureliaDochian Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez - incepand cu data de 01.01.2016 am incetat contractul individula de munca.(am intrat in categoria ... (vezi toată discuția)