avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata asigurare de sănătate persoană în ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata asigurare de sănătate persoană în întreținere

buna seara! am o nelamurire: sunt o persoana fara venit (care, se prevede, va plati mai mult pentru sanatate avand in vedere ca se va mari si salariul minim brut) si totodata sunt in intretinerea sotiei, care are venituri din chirii si plateste asigurare de sanatate! sunt sau nu dator sa platesc pentru sanatate?! va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 13 Noiembrie 2017
Daca sotia este asigurata in sistemul de sanatate, atunci dvs puteti deveni coasigurat al acesteia.

Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributie sanatate carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Nu stiu cum procedeaza acum o persoana care nu are venituri .... a intrat in vigoare prevederea cf careia acea persoana nu plateste decat atunci ... (vezi toată discuția)
Coasigurat Rba228 Rba228 In situatia in care sotul este pensionat pe caz de boala, sotia poate deveni coasigurata acestuia? (vezi toată discuția)
Dacă eu sunt pensionara asigurata medical și cu card de sănătate,pot ... mioara2755 mioara2755 Dacă eu sunt pensionara asigurata medical și cu card de sănătate,pot lua ca și coasigurat pe fiul meu care nu are venit? (vezi toată discuția)