avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cosuri de evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cosuri de evacuare

Buna seara, ma aflu intr-o situatie in care nu stiu ce trebuie sa fac , sper sa ma ajute cineva cu un raspuns . Locuiesc la curte, in fata casei mele s-a contruit o cladire care s-a transformat in centrala de incalzire pe lemn.Toata curtea mea este plina de fum ,mentionez ca , cosul de evacuare este exact in fata ferestrelor mele , fumul imi intra efectiv peste tot in casa. Am incercat sa vorbesc cu proprietara dar se pare ca pur si simplu nu-i pasa. Va rog dati-mi un sfat, am copil mic de un an jumatate , nu mai pot nici macar sa o scot in curte si mai ales nici nu se mai pune problema sa aerisesc casa . Va rog din suflet astept raspuns, ce as putea sa fac in cazul acesta. Multumesc:(
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 00:07, 8 Ianuarie 2016
Conform normativelor cosul de evacuare al centralei termice pe lemne trebuie sa aiba un diametru de minim 200 mm si o inaltime de minim 6 m sau sa fie mai inalt decat cladirile adiacente. Daca nu sunt respectate aceste cerinte va puteti adresa la garda de mediu precum si la directia de sanatate publica. Daca respectiva constructie s-a facut fara autorizatie va puteti adresa primariei. Dar cel mai bine e sa va intelegeti pe cale amiabila, eventual sa contribuiti la amplasarea unui cos corespunzator.
Coşurile de fum trebuie să fie proiectate, instalate şi puse în funcţiune în conformitate cu SR EN 15287
Coşurile de fum se realizează conform prevederilor STAS 6793, STAS 6724, STAS 3417,normativul P 118/1-2013 şi a altor prescripţii în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cos de fum la bloc lloryshyka lloryshyka Buna seara, locuiesc la etajul 1 (unu)al unui imobil cu 4 (patru) etaje, vecina de la parter are ca sursa de incalzire soba pe lemne cu cosul de fum ridicat ... (vezi toată discuția)
***** coș de fum la bloc cu 3 etaje să fie prevăzut și pentru centrale pe lemne? Vecinul13245 Vecinul13245 Salutare tuturor, Așa cum cred că mulți alții ajung într-o situație de, disperare, neștiind ce să mai facă, la cine să meargă, pe cine să ... (vezi toată discuția)
Conditii montare centrala termica la casa danam1973- danam1973- Buna ziua, Mi-am cumparat o centrala termica si ma intereseaza daca pot sa o montez fara acordul vecinului. Stau la casa si evacuarea ar fi pe peretele care ... (vezi toată discuția)