avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept familiar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept familiar

Buna ziua!
Intentionez sa imi dau in judecata parintele (tatal) pentru foloase materiale care mi-ar cuvenii din imobilele pe care le detine el si mama sa(mai multe case si terenuri) .Precizez ca am fost crescuta de mama si de la tata am beneficiat de indemnizatie de crestere a copilului,in rest nu am avut nici un fel de legatura cu el.Intrebarea ar fi ce pot sa pretind de la el si implicit si de la mama lui si ce sanse de reusita asa avea.
Multumesc anticipat.
Vă exprimați extrem de neclar. Nu vreți să încercați să reformulați, mai inteligibil?

prin indemnizație de creștere a copilului înțelegeți pensie de întreținere?

Dacă da, atunci e tot ce puteți cere de la tatăl dvs. Bunurile respective sunt ale lui.

Poate le veți moșteni, dacă nu faceți ceva care să îl determine să aibă grijă să nu moșteniți ceva de la el.
Buna ziua,
Bunurile sunt ale tatalui dumneavoastra si ale buncii paterne. sunt proprietatea lor.
Dumneavoastra veti mosteni, eventual, acele bunuri.
In rest, fiecare face ce vrea cu bunurile sale si nu este obligat sa imparta castigul cu nimeni, nici macar cu copiii!
puteti detalia??
Multumesc de raspuns.
Deci sa inteleg ca nu pot face nimic, cat timp este in viata.
Daca sunteti majora, pana in 26 de ani, si va continuati studiile puteti solicita continuarea pensie de intretinere ce se va calcula ca procent din veniturile lui permanente.
Din imobilele pe care le detine el sau mama lui nu vin se cuvine nimic.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
mirebire, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara MimM MimM Buna! Vi-as fii tare recunoscatoare daca ati putea sa ma ajutati si pe mine! Sunt casatorita si am 2 copii tatal lor fiind sotul meu. In urma cu doi ani ... (vezi toată discuția)
Pensie de intrtinere minor ionela_bt ionela_bt Buna ziua Fostul sot intra de luna aceasta in concediu de crestere pentru copil Prin hotarare civila instanta il obliga sa ii plateasca pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)
Pensie de intrtinere minor ionela_bt ionela_bt buna ziua.in urma unui proces de stabilire de domiciliu minor si plata pensiei de intretinere minor instanta a hotarat locuinta minorului la mama,adica la ... (vezi toată discuția)