avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ANAF trimite decizie de impunere pentru lunile in care ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ANAF trimite decizie de impunere pentru lunile in care nu se faceau depuneri de declaratii

Cum rezolv problema din 2010 cu depunerea declaratiilor fiscate, depuneam la 3 luni declaratiile si acum imi cer sa platesc si sa depun pentru restul lunilor in care nu se depuneau declaratii, cele depuse trimestrial reflecta si liunile dintre depuneri, platile au fost facute corect conform rulajului
Cel mai recent răspuns: danbms , utilizator 09:59, 11 Ianuarie 2016
1. Depuneti a adresa la ANAF - local, ca si raspuns la documentul primit, in care relatati faptul ca nu erati obligat pentru depunere declaratiilor si plata sumelor in perioadele respective - daca intradevar asa a fost. Atasat la solicitare dovezi: document din care reiese ca ati avut obligatie de declarare la trimestru, deconturile tva din perioada respective, op-urile/chitantele cu platile respective, etc..

2. Model adresa (unde scrie cu italic detaliati problema dvs)

Catre,
Administratia Judeteana a Finantelor Publice xxxxx

Subsemnatul xxxxxx, reprezentant legal al xxxxxxx, avand CUI ROxxxxx, Nr Recom J0xxxxxx, ca urmare a primirii Deciziei Nr xxxxxxxx emisa de AJFP xxxx, si care face referire la Declaratia 160 nr xxxxxxxxxx prin care s-a impus plata unor dobanzi si penalitati pentru nedepunerea Decontului de TVA aferenta lunii Aprilie 2009, doresc sa va aduc la cunostiinta urmatoarele:
- In data de xxxx.2009 firma a fost suspendata pentru o perioada de 3 ani. Deasemenea am obtinut derogare la depunerea declaratiilor de la AFP xxxxx.
- In anul 2009 societatea era platitor de TVA la trimestru, astfel pentru perioada xxxxx-xxxxx2009 am depus Decontul de TVA trimestrial (Apr-Mai-Iun) in data de xxxx2009 inregistrat sub nr. xxxx. La vremea respectiva am urmat exact indicatiile AFP xxxx, tocmai ca sa obtinem derogare la depunerea de declaratii, nimeni nu a solicitat atunci depunerea unei declaratii TVA pe LUNA Aprilie 2009.
- In afara de Decizia xxxxx/xxx.2014 nu am primit nimic, nici Declaratia 160, nici o alta notificare prin care puteam sa cunosc mai devreme situatia creata.
- Depun pe aceasta cale Decontul de TVA pe Aprilie 2009 (listat in 2 exemplare + CD)

Avand in vedere cele prezentate solicit anularea Declaratiei 160 si concomitent a sumei de plata in valoare de xxxx lei stabilit prin Decizie.
Pentru a sustine cele descrise anexez copie dupa urmatoarele documente:
- Decizia de suspendare emisa de Registrul Comertului
- Decizie AFP Brasov cu privire la regimul de declarare derogatoriu
- Decont TVA Trimestrial, depus in data de xxxx2009
- Decizie obligatii de plata accesorii

Cu respect,
xxxxxxx
Administrator
Tel: xxxxxxxx
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 - 2 declaratii in trim.ii ? Feni Feni Urmare a trecerii la perioada fiscala lunara, se pare ca pentru trim.II persoanele juridice care inregistreaza operatiuni intracomunitare vor depune pt trim ... (vezi toată discuția)
Depunere decont tva lunar - achizitie intracomunitara in februarie si martie 2009 hemilio hemilio Iata ordinea in care s-au desfasurat evenimentele: -In februarie si martie 2009 am facut vreo patru achizitii intracomunitare, -La trim.I 2009 am depus ... (vezi toată discuția)
Declaratia de mentiuni tva lunar-achiziti intracomunitare liana marcela liana marcela Buna, am si eu o intrebare , daca firma a avut si are in continuare achiziti intracomunitare dar depune decontul tva la trimestru, declaratia de mentiuni pt ... (vezi toată discuția)