1. Depuneti a adresa la ANAF - local, ca si raspuns la documentul primit, in care relatati faptul ca nu erati obligat pentru depunere declaratiilor si plata sumelor in perioadele respective - daca intradevar asa a fost. Atasat la solicitare dovezi: document din care reiese ca ati avut obligatie de declarare la trimestru, deconturile tva din perioada respective, op-urile/chitantele cu platile respective, etc..
2. Model adresa (unde scrie cu italic detaliati problema dvs)
Catre,
Administratia Judeteana a Finantelor Publice xxxxx
Subsemnatul xxxxxx, reprezentant legal al xxxxxxx, avand CUI ROxxxxx, Nr Recom J0xxxxxx, ca urmare a primirii Deciziei Nr xxxxxxxx emisa de AJFP xxxx, si care face referire la Declaratia 160 nr xxxxxxxxxx prin care s-a impus plata unor dobanzi si penalitati pentru nedepunerea Decontului de TVA aferenta lunii Aprilie 2009, doresc sa va aduc la cunostiinta urmatoarele:
- In data de xxxx.2009 firma a fost suspendata pentru o perioada de 3 ani. Deasemenea am obtinut derogare la depunerea declaratiilor de la AFP xxxxx.
- In anul 2009 societatea era platitor de TVA la trimestru, astfel pentru perioada xxxxx-xxxxx2009 am depus Decontul de TVA trimestrial (Apr-Mai-Iun) in data de xxxx2009 inregistrat sub nr. xxxx. La vremea respectiva am urmat exact indicatiile AFP xxxx, tocmai ca sa obtinem derogare la depunerea de declaratii, nimeni nu a solicitat atunci depunerea unei declaratii TVA pe LUNA Aprilie 2009.
- In afara de Decizia xxxxx/xxx.2014 nu am primit nimic, nici Declaratia 160, nici o alta notificare prin care puteam sa cunosc mai devreme situatia creata.
- Depun pe aceasta cale Decontul de TVA pe Aprilie 2009 (listat in 2 exemplare + CD)
Avand in vedere cele prezentate solicit anularea Declaratiei 160 si concomitent a sumei de plata in valoare de xxxx lei stabilit prin Decizie.
Pentru a sustine cele descrise anexez copie dupa urmatoarele documente:
- Decizia de suspendare emisa de Registrul Comertului
- Decizie AFP Brasov cu privire la regimul de declarare derogatoriu
- Decont TVA Trimestrial, depus in data de xxxx2009
- Decizie obligatii de plata accesorii
Cu respect,
xxxxxxx
Administrator
Tel: xxxxxxxx