avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Facultatea de a răspunde a parchetului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Facultatea de a răspunde a parchetului

Este sau nu constituțională fapta judecătorului de camera de a invoca din oficiu excepții, pe care tot el se rezolva în camera de consiliu, fără a se comunica inculpatului, iar parchetul are facultatea de a răspunde la cererile su excepțiile invocate de judecător, ce vrea sa însemne ca judecătorul ridica excepții, acestea sunt în legătură cu actele de urmărire penala sau în legătură cu ce, este un control al actelor încheiate de procuror, pai actele încheiate de procuror nu sunt verificate de către prim procuror, va rog sa-mi raspunde-ti!
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 14:17, 9 Ianuarie 2016
Judecatorul de camera preliminara are dreptul de a ridica exceptii din oficiu si este constitutional dupa aprecierea mea.
Si CCR a avut aceeasi parere pe chestiuni similare pana in prezent.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va rog sa-mi raspunde-ti ce excepții ar putea ridica din oficiu, atâta vreme cât dosarul este trimis în instanta și actele au fost verificate de către prim procuror parchet, excepțiile sunt ridicate de către judecătorul de camera și tot el, le rezolva,dacă nu le rezolva trimite dosarul înapoi la parchet, înțeleg ca la dosar ar mai trebui administrate probe,sau nu au fost administrate legal, se mulțumește!!!
Ca urmare a Deciziei CCR nr. 641/2014, procedura in camera preliminara se desfasoara in conditii de contradictorialitate si oralitate, cu citarea partilor.
Potrivit prevederilor art. 345 din NCPP, judecătorul de cameră preliminară, verifică şi se pronunţă, prin încheiere motivată asupra cererilor şi excepţiilor formulate de procuror şi de către părţi, ori ridicate de el din oficiu, având competenţa să constate neregularităţi ale actului de sesizare, să sancţioneze potrivit art. 280 – 282 din NCPP actele de urmărire penală efectuate cu încălcarea legii, să excludă una sau mai multe probe administrate cu încălcarea legii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Se mulțumește!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rolul camerei preliminare oltul oltul in camera preliminara judecatorul poate sa dea o solutie de netrimitere in judecata?(daca fapta nu prezinta pericol social) sau care este rolul camerei ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.In legatura cu un procesul penal.Am fost azi la judecatorie iar dosarul se discuta la camera preliminara (confirmare redeschiderea urmaririi ... (vezi toată discuția)
La ce se refera aicea contestatie in 3 zile ?si aceste contestati cand sunt solutionate ? Puyan Puyan Solutia pe scurt: În baza art. 346 alin. 1 C.proc.pen raportat la art. 345 alin. 1 C.pen, respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile invocate de ... (vezi toată discuția)