avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... poluare fonica, nivel maxim de zgomot admis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

poluare fonica, nivel maxim de zgomot admis

Buna ziua

Numele meu este Marius Iordache si va solicit ajutorul in urmatoarea situatie. Vecinul meu de bloc ma polueaza fonic de ani de zile prin repetitiile de pian ale copiilor sai care se petrec absolut in fiecare zi pentru cel putin 6-7 ore. Am solicitat interventia politiei locale care m-a informat ca nu poate interveni pana nu se stabileste nivelul zgomot care se produce.La o masuratoare cu o aplicatie de telefon mobil, nivelul zgomotului depasea valoarea de 50db, lucru care am inteles ca este peste nivelul legal admis. Prin urmare as fi recunoscator daca m-ati putea indruma catre posibilitatile pe care le am in acest sens si eventual orice cale de atac legala.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:20, 9 Ianuarie 2016
Orice locatar detine obligatia legala sa respecte programul de liniste prevazut prin regulamentul de ordine interioara al asociatiei de proprietari si de catre disp L nr 61/1001 rep
In speta dv ,initial incercati solutionarea amiabila
Daca nu solutionati amiabil,analizati disp L nr 230/2007
Art. 14

Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.


Art. 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament sau spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile sau sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.

Art. 18
In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari sau chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor
.
Formulati notificari scrise prin posta cu confirmare de primire sau printr-un avocat ori executor judecatoresc catre vecinul care va deranjeaza . Apoi il puteti chema in judecata pentru obligatia de a face (a nu face ) , solicitati daune , si dovediti cu martori deranjul si cu numeroasele plangeri la politie pentru care , presupun ca aveti numere de inregistrare . Daca nu aveti , formulati plangeri scrise la politie cu nr. de inregistrare. Aveti nevoie de probe.
Politia nu detine in dotare aparatura necesara masurarii pragului fonic,eventual poate dispune sanctiuni in baza disp L nr 61/1991 rep
Singura autoritate care detine baza tehnica necesara pentru masurarea zgomotului este autoritatea de sanatate publica
Am sa formulez o plangere in scris catre politie in acest sens. Credeti ca este necesar sa solicit masuratori fonice la directia de sanatate publica? Va multumesc pentru raspuns si informatii.
Voi face o solicitare in acest sens catre directia de sanatate publica, sper ca au in dotare aparatura necesara. Va multumesc pentru raspuns si informatii.

Alte discuții în legătură

Nivel zgomot maxim admis tudorsad tudorsad Buna ziua, am si eu o nelamurire.... Recent am deschis o cafenea si uneori o inchiriem pentru diverse petreceri private. Din cate am citit in lege, ... (vezi toată discuția)
Probleme muzica vecin Adrian420 Adrian420 Buna ziua, iubita mea lucreaza de acasa întrucât fizic nu poate datorită situației actuale. Vecinul de jos se gaseste in timpul zile sa puna muzica tare ... (vezi toată discuția)
Legea zgomotului doctorATU doctorATU Buna ziua. Locuiesc in vecinatatea unui club. In fiecare seara de weekend ne confruntam cu problema zgomotului excesiv. Am sesizat telefonic politia locala ... (vezi toată discuția)