avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare neonorata de executor
Discuție deschisă în Executare silită

Executare neonorata de executor

Buna ziua. Am un proces cu o anumita banca . Din actele depuse la dosar reiese foarte clar ca executorul nu a depus banii asa cum i-am trimis la banca, diferenta fiind de 20000 lei , instanta mi-a admis contestatia la executare pe baza ultimmului proces verbal , eu insa banii aceia i-am platit fortat . Intrebarea mea este , pot cere daune materiale pentru acest fapt ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana . , Consilier juridic 13:53, 10 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Da, puteti cere daune materiale si/sau morale printr-o actiune in raspundere civila delictuala, intemeiata pe art. 1359 Cod civil. si art. 45 alin 1 din Legea ne 188/2000 privind executorii judecatoresti, republicata 2011, care prevede ca 'Raspunderea civila a executorului judecatoresc poate fi angajata, in conditiile legii civile, pentru cauzarea de prejudicii prin incalcarea obligatiilor sale profesionale. '.
Va multumesc mult
Cu placere !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata daune morale + materiale + chelt. de judecata Nevermind Nevermind Buna ziua, In urma unui proces civil (accident), sunt indreptatit sa primesc daune morale, materiale si cheltuieli de judecata de la parat (persoana ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale pentru vatamare corporala pentru succesor? Popa_Jenica Popa_Jenica Buna ziua.Tatal meu a avut un accident auto la 01.01.2013.In urma acestui accident am deschis un dosar de vatamare corporala la o societate de ... (vezi toată discuția)
Raspundere civila delictuala alexstanescu alexstanescu 1.pot parintii unui minor care a suferit o paralizie in urma unei altercatii cu un coleg ce l-a imbrancit pe scari sa ceara daune morale pentru copil si de ... (vezi toată discuția)