1.pot parintii unui minor care a suferit o paralizie in urma unei altercatii cu un coleg ce l-a imbrancit pe scari sa ceara daune morale pentru copil si de asemenea pentru ei, separat, alte daune morale?
2.bataia a avut loc la scoala,in timpul orei,profesorul intarziind fiind retinut in cancelarie cu probleme referitoare la activitatea scolara de catre director.Raspunde profesorul in temeiul art.1000 alin 4 C.civ?
multumesc
daca nu reuseste sa faca dovada ca nu a putut impiedica altercatia dintre cei doi raspunde daca nu nu dar oricum printr-o actiune separata poate fi antrenata si raspunderea parintilor deoarece aceasta raspundere pt minor este generala in comparatie cu celelalte feluri de raspundere pt fapta altuia bineinteles daca este vb de un minor
in ceea ce priveste daunele materiale cu siguranta ca ele o sa fie obtinute,in mod normal si cele morale dar instantele noastre sunt fff.reticente in ceea ce priveste acordarea de daune morale ok by by
este o tema interesanta.conform raspunderii delictuale indirecte a institutorului pentru fapata elevului,este necesar ca aceasta fapta sa fie savarsita in timpul cat minorul s-a aflata in grija EFECTIVA a profesorului.tinda sa spun ca in acest caz raspunderea parintilor nu poate fi angajata, existand o raspundere delictuala a profesorului, chiar daca acesta fusese retinut de catre conducerea scolii.minorul se afla in timpul perioadei de instruire si TREBUIA SUPRAVEGHEAT de profesor.o idee mai buna?
profesorul raspunde.
pot cere daune morale, dar nu separat.
daca profesorul dovedeste ca neindeplinirea corespunzatoare a obligatiilor ce le reveneau parintilor privind educarea minorului, au condus la producerea incidentului, se poate regresa impotriva parintilor.
Insolventa
gabinitu
Am o \"teapa\" pentru care s-a inceput urmarirea penala a administratorului pentru inselatorie. Intrebarea mea este: cum pot eu sa-mi recupereze TVA-ul si ... (vezi toată discuția)