avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Exersati-va inteligenta: Cine este comitentul ?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Exersati-va inteligenta: Cine este comitentul ?

Buna ziua. Va aduc la cunostinta urmatoarea speta:
Institutia publica A este autoritate ierarhic superioara institutiei publice B. Directorul institutiei B cauzeaza in timpul exercitarii atributiilor de serviciu un prejudiciu unui angajat al sau (functionar public). Cine este comitentul ? Si am vrut sa scriu ,,Exersati-va''. Imi cer scuze ca am tastat gresit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2013
LuchianSeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 18:34, 9 Noiembrie 2013
Si bineanteles ca prepusul este directorul institutiei....
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2013
LuchianSeb, utilizator
Buna seara .
In cazul acesta,Firma A ,nu raspunde ca ,comitent pentru directorul firmei B, ca prepus, deoarece sunt doua entitati diferite .Directorul lui B,raspunde integral potrivit raspunderii delictuale civile pentru fapta proprie, fara a exisa un comitent in cazul lui care sa raspunda in solidar cu acesta .
Marius Bote.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunederea minorului corinuta corinuta Un copil de 8 ani are o altercatie cu un alt copil de varsta lui, in urma caruia se lasa cu cateva rani, respectiv il raneste la ochi. Ce se intampla in acest ... (vezi toată discuția)
Raspunderea patrimoniala a angajatului C_CRISTINA C_CRISTINA Un angajat- sef punct de lucru al unei societati, nu a indeplinit dispozitiile interne ale patronului, motiv pentru care foarte multe lucrari nu au fost ... (vezi toată discuția)
Raspundere civila delictuala alexstanescu alexstanescu 1.pot parintii unui minor care a suferit o paralizie in urma unei altercatii cu un coleg ce l-a imbrancit pe scari sa ceara daune morale pentru copil si de ... (vezi toată discuția)