avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Insolventa
Discuție deschisă în Executare silită

Insolventa

Am o "teapa" pentru care s-a inceput urmarirea penala a administratorului pentru inselatorie. Intrebarea mea este: cum pot eu sa-mi recupereze TVA-ul si impozitele pe care le-am platit si cum pot sa-mi inregistrez acum marfa vanduta ca si pierdere pentru rambursarea TVA-ului.
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 16:38, 16 Noiembrie 2009
Constituiti-va parte civila in procesul penal si dovediti (impreuna cu politia si parchetul) daunele provocate dvs. prin savarsirea infractiunii. Infractorul este raspunzator de toate prejudiciile cauzate prin savarsirea infractiunii.
De asemenea, art.998 C.civ. da dreptul la despagubiri "pentru orice fapta a omului care cauzeaza altuia prejudiciu" (raspundere delictuala). Pe cale de consecinta si prin actiune separata in instanta civila puteti solicita orice daune produse daca mai sunt si altele pe care le puteti proba, care nu sunt cauzate de fapta penala si care sunt provocate prin faptele aceluia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunederea minorului corinuta corinuta Un copil de 8 ani are o altercatie cu un alt copil de varsta lui, in urma caruia se lasa cu cateva rani, respectiv il raneste la ochi. Ce se intampla in acest ... (vezi toată discuția)
Se poate chema în garanție într-o procedură de insolvență faliment ? neamtu 2 neamtu 2 o firmă este în insolvență - faliment din vina terțului . În acest sens sunt expertize ,documente ,însușite de cei înscriși în tabelul definitiv ... (vezi toată discuția)
Ma simt nedreptatit va0202 va0202 Buna ziua . Pe scurt, s-a schimbat conducerea la firma unde lucrez de 3 ani si noul sef mi-a spus sa imi dau demisia ca el nu vrea sa lucreze cu ... (vezi toată discuția)