avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ma simt nedreptatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ma simt nedreptatit

Buna ziua .
Pe scurt, s-a schimbat conducerea la firma unde lucrez de 3 ani si noul sef mi-a spus sa imi dau demisia ca el nu vrea sa lucreze cu mine.
Mentionez ca de 3 ani am avut rezultate remarcabile si nici o abatere.Toti colegi ma respecta si nu vor sa plec.
Treaba ,merge bine si nu vad motivul solicitarii, eu nu vreau sa demisionez (dar ori cum voi pleca) .
Vreau sa stiu daca pot sa dau in judecata persoana si daca da pentru ce motiv.
In cazul in care voi fii dat afara voi contesta decizia la tribunal.
Simt ca persoana ma considera o amenintare la postul lui si acesta e motivul .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:03, 24 Noiembrie 2009
Aveti posibilitatea de a actiona in judecata , atat in civil cat si in penal.
In civil, temeiul de drept ar reprezenta art.998 si 999 C.civ. - raspunderea civila delictuala, si anume : Orice fapta a omului, care cauzeaza altuia prejudiciu, obliga pe acela din a carui greseala s-a ocazionat, a-l repara, respectiv : Omul este responsabil nu numai de prejudiciul ce a cauzat prin fapta sa, dar si de acela ce a cauzat prin neglijenta sau prin imprudenta sa.

In penal, trebuie sa existe intrunite elementele constitutive ale infractiunii de amenintare - care consta in fapta de a ameninta o persoana cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa o alarmeze.
Domnul coleg freeelis are dreptate dar ar fi indicat, anterior efectuarii oricarui demers de natura juridica, sa va asigurati ca aveti/detineti dovezi certe pentru tot ceea ce veti sustine, in caz contrar, putand exista inconveniente.

De exemplu, daca plangerea penala va fi considerata neintemeiata de catre organele de cercetare si urmarire penala, persoana impotriva careia ati formulat acea plangere, va putea la randul ei sa formuleze impotriva dvs. plangere penala pentru savarsirea infractiunii de "denunt calomnios".
Multumesc pentru sugesti.
Puteti sa imi dati niste exemple de dovezi ,cum ar fii....
Tin sa mentionez ca am o boala cronica care se poate agrava datorita stresului mare, am un copil de 2 ani si o sotie care este insarcinata in luna 5.
Faptul ca sunt nevoit sa imi schimb serviciul nu ma ajuta mai ales ca stiu ca nu am avut nici o abatere si nici o sanciune chiar din potriva am numeroase diplome de apreciere datorita rezultatelor pozitive aduse.
va0202 a scris:

Puteti sa imi dati niste exemple de dovezi ,cum ar fii....

Va trebuiesc martori si inscrisuri care sa dovedeasca in instanta spusele dvs.
Dupa cum au spus si colegii mei, aveti dreptul de a contesta decizia de incetare a contractului de munca in termen de 30 de zile. Important este sa nu va semnati demisia sub nici o presiune. Daca aveti martori si probe in favoarea dvs cu atat mai bine.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila despagubire solicitata statului magu magu Am investit intr-un spatiu comercial pe care l-am inchiriat unui magazin alimentar. Dupa patru luni de functionare, in zona a inceput o lucrare de constructie ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns urgent ! va multumesc. cojex cojex Buna ziua. Am un serviciu in care se lucreaza in ture de cate 12 ore. De un an si 6 lunii, responsabilul cu planificarea turelor le-a intocmit in mod ... (vezi toată discuția)
Demisie sub presiune si preaviz obligatoriu ContSters88537 ContSters88537 Buna seara, am urmatoarele probleme: -este legal sa nu te duci la serviciu in cele 20 de zile de previz, in urma restructurarii postului? Daca te intelegi cu ... (vezi toată discuția)