avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Posibila despagubire solicitata statului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Posibila despagubire solicitata statului

Am investit intr-un spatiu comercial pe care l-am inchiriat unui magazin alimentar. Dupa patru luni de functionare, in zona a inceput o lucrare de constructie a unui pasaj rutier subteran. Proprietarul magazinului a inchis magazinul pe motiv ca nu poate alimenta, nu mai are clientela. O alta firma doritoare sa inchirieze a renuntat dupa eforturi zadarnice de a afla ce fel de access o sa avem dupa finalizarea constructiei. Nu am fost instiintat de aceasta constructie, iar trotuarul taie scarile din fata spatiului comercial. Exista un temei legal, o lege care sa-mi permita sa fiu despagubit pentru investitie si/sau pentru valoarea contractului de inchiriere? Impotriva cui trebuie sa actionez in instanta? Firma de constructie este o firma italiana, dar proiectul a fost intocmit de guvern banuiesc.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 16 Februarie 2008
Faptele ilicite sunt acele activitati omenesti de natura sa produca prejudicii care dau nastere unor obligatii de reparare. Fapta ilicita ca izvor de obligatii este definita de art. 998 Cod civil, ca fiind orice fapta a omului ce cauzeaza alteia un prejudiciu si care da nastere obligatiei de reparatie. Textele din Codul civil nu se refera numai la faptele comise cu intentie ci si la cele savarsite din neglijenta. Astfel, art. 999 Cod civil
precizeaza ca omul este responsabil nu numai de prejudiciul ce a cauzat prin fapta sa, dar si de acela care a cauzat prin neglijenta sau imprudenta sa.
Exista un temei legal, o lege care sa-mi permita sa fiu despagubit pentru investitie si/sau pentru valoarea contractului de inchiriere? O actiune in pretentii intemeiata pe art.998 si 999 C.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema fost angajat playpoint playpoint Buna ziua, Doresc sa va cer o parere la o problema pe care o intampina o cunostiinta de-a mea. Are o firma de productie publicitara si recent la renuntat ... (vezi toată discuția)
Imputatii adimiu adimiu care este parerea dvs. cu privire la [b]imputarea unor penalitati[/b] in cazul in care ele nu se pot incasa de la persoanele fizice sau juridice carora li s-au ... (vezi toată discuția)
Noul cod civil sau vechiul cod civil? Cryss68 Cryss68 Cand a intrat in vigoare Noul Cod Civil? Care este continutul articolelor 998 si 999 din Noul Cod civil? Care este continutul articolelor 998 si 999 din ... (vezi toată discuția)