avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Rog raspuns urgent ! Va multumesc.
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Rog raspuns urgent ! Va multumesc.

Buna ziua. Am un serviciu in care se lucreaza in ture de cate 12 ore. De un an si 6 lunii, responsabilul cu planificarea turelor le-a intocmit in mod neechilibrat, in sensul ca de-a lungul acestui interval de timp unii colegi au excedent de ore iar altii au deficit. Eu am un minus de 100 ore. Nu sunt de acord sa le recuperez efectuand ture in plus, dar sunt de acord sa mi se retina din salariu contravaloarea acestor ore CU CONDITIA ca cel ce a dat dovada de neglijenta intocmind planificari gresite, sa plateasca si el alaturi de mine. Exista o lege care imi permite sa cer asa ceva? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:40, 29 Iunie 2009
codul muncii
Cred ca mai repede sunt aplicabile dipsozitiile art.998 si art.999 C.civ. ;)
Dupa cate am inteles, este o problema interna de servici.Nu ati efectuat si nici nu ati fost obligata de nimeni sa faceti ore in plus.Singura dorinta este sa fie sanctionata persoana care a gresit.Acest lucru este rezolvabil in cadrul societatii.Presupun ca si salariile au fost platite conform orelor efectuate(?)Daca nu, cine a descoperit neregula?Organul de control sau o plangere de la cei care vor bani pe orele suplimentare?
Cred ca este vorba, totusi, despre raspunderea civila delictuala pentru fapta proprie. Art. 998 Cod civil precizeaza in terminis ca "Orice fapta a omului care cauzeaza altuia un prejudiciu, obliga pe acela din a carei greseala s-a ocazionat a-l repara". Omul nu este insa responsabil numai pentru prejudiciul cauzat prin fapta sa, ci si de acela ocazionat prin neglijenta sau imprudenta sa. O precizeaza textul art. 999.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere patrimoniala Cristianna Cristianna Buna seara!O cunostinta a fost angajata la o firma.I s-a dat un telefon mobil.Aparatul era unul din cele mai ieftine ,care nu avea acces la internet ... (vezi toată discuția)
Demisie sub presiune si preaviz obligatoriu ContSters88537 ContSters88537 Buna seara, am urmatoarele probleme: -este legal sa nu te duci la serviciu in cele 20 de zile de previz, in urma restructurarii postului? Daca te intelegi cu ... (vezi toată discuția)
Imputatii adimiu adimiu care este parerea dvs. cu privire la [b]imputarea unor penalitati[/b] in cazul in care ele nu se pot incasa de la persoanele fizice sau juridice carora li s-au ... (vezi toată discuția)