avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-cetatean romano-canadian
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-cetatean romano-canadian

Am locuit in Canada. N-am mai suportat și m-am întors în țară.
Soția mea și cei doi copii majori au rămas acolo. A divorțat acolo de mine.
Acum îmi cere să fac eu demersurile de divorț aici în țară, la notar sau unde e mai simplu și rapid, pentru că recunoașterea divorțului din Canada e prea costisitoare și de durată.
Cum trebuie procedat? Se poate face un divorț și aici, ignorându-l pe cel din Canada. Menționez că ea nu se va prezenta la divorț.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:03, 9 Ianuarie 2016
Daca casatoria a fost inregistrata in Romania (sau a fost incheiata in Romania) atunci va trebuie sa mergeti la Tribunal cu hotararea de divort pronuntata in Canada si sa o recunoasteti si in Romania (exequator, se numeste!) apoi va trebui sa o inregistrati la primaria din Romania unde a fost oficiata casatoria
Nu se face la notar.

Poate sa facă ea recunoașterea hotărârii pe banii ei dacă vrea.
Nu sunteți obligat sa faceți nimic decat dacă vreți sau aveți nevoie.

Ii puteți sugera sa își angajeze avocat ca sa nu vina personal în România.
Mulțumesc.
Deci, sub nici o formă nu se face la notar?
Sub nicio forma nu se poate face la notar.

Cine are interes sa ceara in instanta.
Asta e ideea.

E bine sa stiti ca la instanta nu este chiar atat de greu de obtinut dar poate dura.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea divortului din sua in romania moni08 moni08 Am si eu nevoie de sfatul unui avocat, va rog. In 2 zile (Doamne ajuta!) o sa obtin divortul de sotul meu. Amandoi suntem cetateni romani dar locuim de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Divortat sau casatorit carolinagherman carolinagherman A propos de intrebarea citita adineaori despre casatorie si divort . amandoua in UK O persoana casatorita ce s-a stbilit in strainatate si apoi a divortat ... (vezi toată discuția)
Divort... Mihaela Elena Mihaela Elena Cine ma poate ajuta, va rog cu o problema la care am gasit rezolvare doar pe jumatate: 2 tineri romani casatoriti in Romania, au divortat in Canada, acum ... (vezi toată discuția)