avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inscriere in cartea funciara a imobilului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inscriere in cartea funciara a imobilului

Buna ziua,

Locuiesc de cateva luni cu chirie intr-o garsoniera la bloc, cu contract de inchiriere valabil 1 an si sunt la zi cu plata intretinerii, chiriei si a celorlalte utilitati. De doua saptamani administratorul impreuna cu asa numitul "presedinte de bloc" vin si imi bat la usa si imi spun ca trebuie sa depun urgent la administratia blocului o cerere la care sa anexez copii dupa CI si contract de inchiriere pentru inscrierea in cartea funciara a blocului. Va rog sa imi spuneti daca am obligatia legala sa le pun la dispozitie aceste documente si daca in situatia mea ei au dreptul sa ma inscrie in cartea funciara a blocului.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 20:48, 10 Ianuarie 2016
Este vorba despre cartea de imobil si nu de cartea funciara
Orice cetatean care locuieste provizoriu sau definitiv,mai mult de 15 zile in imobil detine obligatia sa se inregistreze in cartea de imobil,sa prezinte documente la asociatia de proprietari pentru a fi luat in evidenta
Este vorba despre inregistrarea in cartea de imobil si nu cartea funciara.
Nu trebuie sa depuneti nicio cerere ci doar sa prezentati cartea de identitate pentru inregistrare.
Nu este specificat in nicio lege ca trebuie predata o copie a cartii de identitate sau a contractului de inchiriere.

OUG nr.97/2005
Art. 39
(1) Persoanele care isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta sunt obligate sa ceara inscrierea in cartea de imobil la noua locuinta in termen de 15 zile de la mutare.
(2) Persoanele care locuiesc in imobil sunt obligate sa prezinte actul de identitate responsabilului cartii de imobil, la solicitarea acestuia, pentru actualizarea cartii de imobil.
In mod normal inscrierea in cartea de imobil e datoria proprietarului, nu a chiriasului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colectare date personale de catre seful de scara bulanmaster bulanmaster Exista vreo lege care ii da dreptul sefului de scara sa noteze date personale despre un locatar/chirias? (vezi toată discuția)
Chiriasii pr_ioana22 pr_ioana22 ce acte sunt necesare depuneri la asociatia de proprietari in cazul inchirieri unei locuinte (vezi toată discuția)
Obligativitatea copiei de buletin la administratorul de bloc ionvtivadar ionvtivadar Buan ziua, de curand m-am mutat in chirie, iar administratorul blocului imi cere copie dupa CI. Dat fiind faptul ca a intrat in vigoare o noua legislație ... (vezi toată discuția)