Buna ziua, o sa incerc sa ma exprim cat mai concis. Mama a murit in 2012 si am ramas 2 copii majori si tata. Nu am facut succesiune si nici vreo alta acceptare de bunuri. Doar tata a ramas sa locuiasca in apartament, iar eu merg o data la cateva luni cam 2 zile, ca se evita situatiile de gen vrea sa schimbe butucul sa imi interzica accesul. E legal? Iar in acelasi timp ca sa fie totul ok mi-a propus sa renunt la partea mea contra sumei de bani ce prezinta contravaloarea partii mele. Eu nu am acceptat in ideea ca pe viitor sa stiu ca am unde sa ma intorc in caz de nevoie, dar am inteles ca tata si fratele meu daca deschid actiune in instanta ma pot obliga sa accept plata si sa renunt la procentaj....
Ceea ce spuneti dvs este o forma de realizare a partajului, unul dintre mostenitori pastreaza intreg bunul, cu plata catre celuilalt a unei sume de bani. Nu va pot obliga insa sa acceptati aceasta modalitate, dvs putand cere partajarea in natura (cu toate ca nu cred ca v-ar conveni) sau vanzarea bunului si impartirea banilor obtinuti potrivit cotelor care va revin. Cel mai bine este sa faceti dezbaterea succesiuni pentru a pune capat acestor discutii.
Mostenire
cristianx004
In martie 2008 a decedat tata ....am dezbatut mostenirea:un apartament cu trei camere si o dacia logan...costurile le-am suportat eu(sora si mama au renuntat ... (vezi toată discuția)