avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solicit o explicatie referitoare la certificatul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solicit o explicatie referitoare la certificatul de mostenitor

Certificatul de mostenitor este tilul de proprietate?
Cel mai recent răspuns: Prunaritza , utilizator 14:09, 10 Ianuarie 2016
Certificatul de mostenitor nu este titlu de proprietate. El arata calitatea de mostenitor si cota mostenita. Orice certificat de mostenitor nu poate fi folosit decat impreuna cu alte acte de proprietate care au stat la baza emiterii lui. Un certificat de mostenitor nu produce efecte, cel putin in domeniul imobiliar, decat in contextul schimbarii rolului fiscal pe numele mostenitorilor si inscrierii in cartea funciara , pentru opozabilitate fata de terti.
Multumesc. Atunci trebuie sa merg in instanta ca sa pot deveni proprietar? Sa inteleg ca am mers degeaba la notar?
Partajul se poate face şi la notar. Aţi dat cam puţine amănunte pentru a vi se oferi un răspuns mai cuprinzător. Ce moşteniţi prin certificat (imobile, bani) şi câţi moştenitori sunteţi? Aţi vorbit cu ceilalţi moştenitori şi nu v-aţi înţeles şi de aceea credeţi că trebuie să mergeţi în instanţă?
Sunt singura mostenitoare, mostenesc un imobil , dobandit de parinti mei in urma colonizarii din 1930.Domnul care se ocupa cu actele pentru depunere la cartea funciara mi-a spus ca voi primi respingere de la cartea funciriara deoarece trebuie sa merg in instanta pentru a fii in regula cu actele pentru ca certificatul de mostenitor l-am facut degeaba ca nu este luat in calcul de cei de la carte.Nu trebuia sa merg la notar ci direct in instanta. Sa cumpar pamantul de la Primarie si dupa aceia la carte. Daca parinti mei l-au dobandit in urma colonizarii, eu singurul mostenitor, atunci de ce sa urmez acesti pasi?
Este un imobil pe care părinţii dvs. l-au avut în proprietate, dar care a fost confiscat de stat în regimul comunist?

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare -cumparare de mana Valeria90 Valeria90 Este vorba despre despre un contract de vanzare -cumparare de mana. În anul 2019 am cumpărat cu act privat de mana(contract de vanzare cumparare cu 2 ... (vezi toată discuția)
Înscriere în cartea funciarã fodoretelkaeva fodoretelkaeva Ce înseamnă defapt înscrierea în cartea funciară? Eu m-am căsătorit în anul 2006, cu domiciliul in oraşul respectiv şi de atunci tot în chirie ... (vezi toată discuția)