avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Divizare obiecte in inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Divizare obiecte in inventar

In anii trecuti s-au achizionat sisteme PC formate din monitor si unitate PC. In inventar s-au inregistrat ca sistem PC.
In timp, unitatile PC s-au uzat moral fiind functionale la standarde doar monitoarele.
Anul acesta s-au achizitionat doar unitati PC
Pot fi casate doar vechile unitati PC in acest caz si pastrate monitoarele?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Brasov , Contabil 13:58, 24 Ianuarie 2016
Trebuie sa faceti proces verbal de casare pentru unitatile centrale. Avand in vedere ca au fost inregistrate impreuna cu monitoarele, as propune sa impartiti in valoarea la 2.

Daca tineti evidenta si in conturi din afara bilantului, va trebuie sa micsorati soldul prin trecerea in Credit a valorii casate.

Daca valorificati unitatile o sa obtineti un venit: 461 = 708 , si eventual taxa de mediu pentru deseuri: 635 = 461

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mijloace fixe amortizate cum procedez iuli-ana iuli-ana Buna ziua, Am sisteme PC ( asa apar in contabilitate) care cuprind: unitate calculator, monitor,tastatura si mous. Ele sunt complet amortizate si ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva la casare mijloace fixe romicichi romicichi buna ziua. Am casat in septembrie 2009 un camion care a intrat in ianuarie 2007,avand urmatoarele date: valoare inventar=8500(7143+1357-TVA), amortizare in ... (vezi toată discuția)
Amortizare completa-cum procedez iuli-ana iuli-ana daca am un mijloc fix complet amortizat trebuie sa fac inregistrarea 2813=2133,de exemplu? (asa am invatat la facultate) si il pastrez in registrul de mijloace ... (vezi toată discuția)