avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel - Sentinta civila contestatie PV de contraventie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel - Sentinta civila contestatie PV de contraventie

Am facut o contestatie la un proces verbal de contraventie iar prima decizie judecatoreasca din pacate imi este defavorabila.Mai exact plangerea mea impotriva procesului verbal de contraventie fiind respinsa.
In comunicarea primita scrie ca am drept la apel in termen de 30 de zile ce trebuie depusa la judecatorie.

As vrea sa depun Apel, insa nu stiu care este procedura. Unde se depune mai exact apelul , la registratura? Exista un formular special pentru apel? Imi trebuie neaparat avocat? Trebuiesc sa mai platesc ceva taxe? Deasemenea in apel as vrea sa aduc si un martor, unde il inscriu ca sa zic asa?

Amenda nu are valoarea atat de mare incat sa merite sa imi angajez un avocat, dar as vrea sa castig pentru doarece stiu nu sunt vinovat de faptele din procesul verbal si il consider un abuz.

Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 08:53, 11 Ianuarie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Nu, nu exista un formular special pentru apel, insa subsecvent, va atasez un model de cerere de apel pe care dvs urmeaza sa-l adaptati cazului dvs:
Domnule Presedinte,

Subsemnatul ............................., domiciliat in ............, str. .........., nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ............, declar apel in termen legal impotriva sentintei civile nr. ..... pronuntata la data de ..........., de catre .................. in dosar nr. ..../..........., pentru .................. .

Motivele cererii:

In sentinta civila nr. .... pronuntata de catre ................ la data de .......... in dosar nr. ..../............, s-a dispus ................... Consider ca sentinta civila sus-mentionata este nelegala pentru ca: ........................................ .
Pentru aceste motive, va rog sa admiteti prezentul apel si sa modificati sentinta civila sus-mentionata.
In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 282 si urmatoarele din C. de procedura civila.
In sustinerea apelului, inteleg sa ma folosesc de urmatoarele probe: ..................


Data ................ Semnatura apelantului
..................

Apelul se depune la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii, conform art. 471 alin 1 Cod proc civ, in speta la registratura Judecatoriei unde s-a judecat in fond procesul, si se va judeca de catre instanta ierarhic superioara, adica de Tribunal.
Taxa de timbru este de 20 lei si se achita la consiliul local -directia impozite si taxe locale.
Daca intelegeti sa va prevalati de proba cu matori indicati-i in cererea de apel, la probe, cu nume prenume si domiciliu, pentru a putea fi citati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cererea de apel se depune in doua exemplare - unul pentru instanta si unul pentru comunicare intimata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model apel cristioanabac12 cristioanabac12 in general cum se formuleaza un apel model siunde trebuie predat? (vezi toată discuția)
Model cerere apel dupa ncpc ce v-a fi depusa inainte de primirea hotararii complete si motivate a instantei de fond catalina.p catalina.p Doresc un model de declarare apel pt o cauza civila dupa NCPC ( nu cred ca ar fi mare diferenta ), inainte ca sa primesc /sa mi se comunice la domiciliu ... (vezi toată discuția)
Cerere de apel adrianito66 adrianito66 As vrea o evaluare a cererii de apel pe care am facut-o nefiind reprezentat de avocat. Domnule presedinte, Subsemnatul ........... Consider ca ... (vezi toată discuția)