avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... model apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

model apel

in general cum se formuleaza un apel model siunde trebuie predat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 21 Februarie 2011
apelul este calea de atac- actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei;


Domnule Presedinte,

Subsemnatul ............................., domiciliat in ............, str. .........., nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ............, declar apel in termen legal impotriva sentintei civile nr. ..... pronuntata la data de ..........., de catre .................. in dosar nr. ..../..........., pentru .................. .

Motivele cererii:

In sentinta civila nr. .... pronuntata de catre ................ la data de .......... in dosar nr. ..../............, s-a dispus ................... Consider ca sentinta civila sus-mentionata este nelegala pentru ca: ........................................ .
Pentru aceste motive, va rog sa admiteti prezentul apel si sa modificati sentinta civila sus-mentionata.
In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 282 si urmatoarele din C. de procedura civila.
In sustinerea apelului, inteleg sa ma folosesc de urmatoarele probe: ..................

Data ................ Semnatura apelantului................


DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ...........................
cristioanabac12 a scris:

in general cum se formuleaza un apel model siunde trebuie predat?



Potrivit art.287 alin.1 C.proc.civ., cererea de apel va cuprinde :
1. numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul fiscal şi contul bancar. Dacă apelantul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;
2. arătarea hotărârii care se atacă;
3. motivele de fapt şi de drept pe care se înaintează apelul;
4. dovezile invocate în susţinerea apelului;
5. semnătura.
Cerintele de la pct. 2 si 5 sunt prevazute sub sanctiunea nulitatii, iar cele de la pct. 3 si 4, sub sanctiunea decaderii. Aceste cerinte pot fi implinite pana cel mai tarziu la prima zi de infatisare, iar lipsa semnaturii, in conditiile prevazute de art. 133 alin. 2.

Potrivit art.288 C.proc.civ., apelul se depune la instanţa a cărei hotărâre se
atacă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel - sentinta civila contestatie pv de contraventie IPR IPR Am facut o contestatie la un proces verbal de contraventie iar prima decizie judecatoreasca din pacate imi este defavorabila.Mai exact plangerea mea impotriva ... (vezi toată discuția)
divort - motive in termen cris_deo cris_deo buna seara. pot face apel la o sentinta de divort respinsa dupa care motivele sa le trimit ulterior inainte cu 5 zile de primul termen stabilit de instanta de ... (vezi toată discuția)
Explicatii juridice laur2013 laur2013 Solutie: Admite în parte cererea principală formulată. Admite în parte cererea reconventionala formulată . Cu apel în termen de 30 de zile de la ... (vezi toată discuția)