avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un minor si partaj- ce implica desfacerea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un minor si partaj- ce implica desfacerea casatoriei pe cale amiabila?

Buna ziua
Am ajuns in punctul in care vreau sa divortez,am un copil de 17 ani si as vrea sa stiu ce am de facut.As putea divorta amiabil ?daca da,ce implica?daca nu,ce pasi trebuie urmati?Ce ma sfatuiti sa fac pentru partaj,in conditiile in care voi parasi domiciliul.Ar trebui anuntat la politie?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 09:49, 14 Ianuarie 2016
Nu trebuie anuntat daca plecati.

Se poate divorta amiabil daca sotul e de acord.

Daca nu e de acord trebuie sa il dati in judecata.
Divorul se poate pronunta prin acordul partilor sau din culpa. Dupa divort se introduce partajul bunurilor . Plecarea din domiciliu nu are nici o influenta asupra divorului si nici a partajului .Angajati un avocat.
Multumesc.Mai am o intrebare.In cazul in care bag divortul si nu fac partajul ,in ideea de a-i ramane casa copilului am ceva de pierdut?la celelalte bunuri ma refer-terenuri,masini.Pot face partajul doar pe o parte din ele sau nu?
Se poate face partajul doar pe o parte din bunuri daca aveti mai multe de impartit.
Un avocat bun in Piatra Neamt imi puteti recomanda?Multumesc.

Alte discuții în legătură

Divort alessa_on alessa_on Cum se poate divorta astfel incat fiecare dintre cei doi parteneri sa fie tras la raspundere pentru bunurile impartite inaintea casatoriei, in peroada de ... (vezi toată discuția)
Divort rapid andraelena25 andraelena25 Buna ziua.Cum pot divorta rapid si cat ma costa.Nu ma mai inteleg cu sotul si am decis sa divorțat.Avem un copil de 4 ani si cateva credite împreună.Ne ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)