avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cheltuieli de judecata solicitate dupa introducerea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cheltuieli de judecata solicitate dupa introducerea actiunii?

Buna ziua,

Am si eu o intrebare, se pot cere cheltuieli de judecata dupa introducerea unei actiuni - litigiu de munca, pe perioada desfasurarii procesului pana la pronuntarea hotararii judecatoresti, si cat de tarziu ?

Dar daca in actiune se precizeaza ca "nu solicit cheltuieli de judecata", ia procesul se complica, se poate reveni pe perioada procesului si sa se ceara aceste cheltuieli?

Scuze de intrebare, nu ca mi-e lene sa ma documentez dar sunt presat de timp.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 28 Iulie 2009
Cheltuielile de judecată se acordă la cerere, nu şi din oficiu, însă înainte de închiderea dezbaterilor instanţa trebuie să atragă atenţia părţilor asupra dreptului pe care îl au de a cere cheltuieli de judecată. În situaţia în care nu s-au solicitat cheltuielile de judecată ori, deşi au fost solicitate, instanţa a omis să se pronunţe asupra lor, partea le poate solicita printr-o cerere separată , în termenul de prescripţie de drept comun (3 ani), care curge de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care cel în cauză a câştigat procesul . Temeiul cererii în reprezintă art.998 C.civ. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire daune masina si cheltuille de jiudecata fabiano fabiano buna ziua sunt un italian in anul 2008 am avut un accident in romania cu alta masina dupa ce a venit politia mau facut un proces verbal cu avertizment si 2 ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata dana_ludmila dana_ludmila Obiectul dosarului - drepturi banesti (litigiu de munca). La instanta de fond am pierdut. Am castigat in recurs si am solicitat si cheltuieli de judecata ... (vezi toată discuția)
Nelãmuriri referitoare la acordarea cheltuielilor de judecatã pe cale separatã puscasum puscasum Bună ziua. Am cateva nelamuriri in legatura cu cheltuielile de judecata la care urmeaza, probabil, sa fiu obligat sa le achit, dupa urmatoarea ... (vezi toată discuția)