avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

proces

Buna,
in 2012 am facut o reclamatie la politie in cazul unei inselatorii. Au trecut 3 ani si am fost instiintat de curand ca a inceput procesul. Am si uitat ca mai lucreaza cineva la dosar, neavand informatii in toata aceasta perioada(cu exceptia unei instiintari de la politie in 2012).Sincer, nu ma mai intereseaza acest proces, caci a trecut atat vreme. Ce fac in acest caz, eu am citatie pentru 20 ianuarie 2016. Cum ma pot retrage? Care ar fi demersurile?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionvtivadar , utilizator 11:33, 12 Ianuarie 2016
Deocamdată nu va prezentați la proces.
Multumesc.
In cazul infractiunii de inselaciune, impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Daca ati fost citat pentru termenul de judecata, sfatul meu este sa va prezentati in fata instantei, in caz contrar riscati o amenda sau puteti fi adus cu mandat de aducere.
Multumesc
La primul termen nu are sens sa mergeți ca nu se întâmplă nimic.
Dacă inculpatul uzează de procedura recunoașterii nici nu va baga în seama instanta.
De amenda nici măcar nu poate fi vorba.
Doar dacă va avea nevoie instanta sa va audieze se va emite mandat de aducere și nu e clar dacă se va emite la primul termen.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Neprezentare in instanta. consecinte oltul oltul daca in citatie scrie ca prezenta este obligatorie si eu na ma prezint in instanta ce se intampla? voi fi condamnat sau emit un mandat de aducere? (vezi toată discuția)
Neprezentare la politie-consecinte mezgageza mezgageza am fost citat la politie,m-am prezentat,am recunoscut ca am inselat 3 persoane si m-am angajat verbal si am scris si in declaratie ca in data de 8 aprilie ma ... (vezi toată discuția)
Citatie la politia judiciara juhloscar juhloscar Buna seara Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat , am primit o citatie sa ma prezint la politia judiciara intr-un dosar in cauza penala art 244 CP, la ... (vezi toată discuția)