avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentare in instanta. Consecinte
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentare in instanta. Consecinte

daca in citatie scrie ca prezenta este obligatorie si eu na ma prezint in instanta ce se intampla? voi fi condamnat sau emit un mandat de aducere?
Cel mai recent răspuns: objarch , utilizator 18:35, 20 Iunie 2014
În principiu, va fi emis un mandat de aducere și se va mai acorda un termen.
Totuși, dacă sunteți inculpat, ar fi bine să mergeți la proces.
Daca a inceput procesul penal si nu va prezentati, acest lucru nu poate sa va aduca decat probleme :
- aducerea cu mandat, arestare preventiva , sa primiti o pedeapsa mai mare ..
In aceste conditii, colaborarea cu organele de cercetare penala, prezenta in fata instantei, recunoasterea vinovatiei, admiterea ca regretati fapta, sunt toate in avantajul dumneavoastra , ajutandu-va sa obtineti o pedeapsa mai mica.
In cazul dvs. foarte probabil ca va vor judeca in lipsa.
Doar daca vor avea nevoie sa va audieze se va emite mandat de aducere.

Daca nu va prezentati riscati sa fiti arestat in lipsa daca se va acorda un nou termen de judecata si nu vor sa emita mandat de aducere sau pur si simplu ca instanta va considera ca procesul va dura mai multe termene de judecata.

In cazul dvs. ( strict in cazul dvs. ) se poate sa va judece in lipsa fara a se intampla nimic deosebit sau nimic rau in ceea ce va priveste...
Buna ziua,

As avea o mare nelamurire legata de un dosar penal care mi s-a intocmit in urma cu ceva timp pentru conducerea unui autovehicul care din pacate avea numerele rosii expirate. Nu mi se adusese la cunostinta acest lucru. Motivul deplasarii cu acel autoturism a fost unul de interes faamiliar..mai exact ar fi trebuit sa ajut o ruda a ajunga la o matusa care era pe moarte. Acest fapt a fost de asemenea scris in procesul verbal impreuna cu restul de detalii marunte. Dupa parerea mea ar fi fost o situatie totusi tolerabila, insa dupa cum stim cu totii legea se aplica indiferent de circumstanta atenuanta. Acum intrebarea mea este urmatoarea. Ce se poate intampla in cazul neprezentarii mele in in stanta de judecata in momentul in care procesul va fi pe rol, deoarece sunt plecat in strainatate la lucru fara a avea posibilitatea de a ma intoarce curand?

Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la proces, mandat de aducere john9090 john9090 Buna Ziua Am un proces penal pe rol cu infractiuni la regimul circulatiei rutiere. Deoarece sunt plecat din tara de mai bine de un an, a durat mai bine de ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea la parchet pentru audieri un om simplu un om simplu Buna. Vreau sa va intreb ce se poate intampla daca un prieten de-al meu este cercetet penal pt inselaciune si a fost chemat la parchet de 2 ori dar el nu s-a ... (vezi toată discuția)
Recunoastere vinovatie-munca in strainatate ContSters373852 ContSters373852 daca esti plecat din roamnia si uterior intervine sa fi cercetat pentru delapidare , fals si uz de fals in roamnia, dupa audierea mea, ma declar vinovat, mai ... (vezi toată discuția)