avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentare la proces, mandat de aducere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentare la proces, mandat de aducere

Buna Ziua

Am un proces penal pe rol cu infractiuni la regimul circulatiei rutiere. Deoarece sunt plecat din tara de mai bine de un an, a durat mai bine de doi ani ca sa imi ajunga dosarul la judecatorie, nu m-am putut prezenta la termen si s-a amanat pe o data ulterioara cu solutia de citare a inculpatului cu mandat de aducere.
Ce se va intampla la urmatorul termen? Nu pot sa ma intorc in tara cand vor ei, adica nu pot sa fac un zbor de 4000km de pe o zi pe alta.
Mai exact ma intereseaza ce se intampla daca nu se poate executa mandatul de aducere, eventual daca se emite mandat de arestare si aproximativ la cate termene sa ma astept pana la o solutie finala.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: john9090 , utilizator 08:00, 22 Septembrie 2014
Este in interesul dvs sa va prezentati, se poate judeca in lipsa, va sfatuiesc sa va angajati avocat.
Va multumesc pt raspuns d-nu avocat dar pe mine ma intereseaza consecintele neprezentarii mele, adica nu vreau sa ma trezesc ca sunt arestat pe aeroport, nu am avut antecedente penale anterioare, iar dosarul meu e complicat, nu as dori sa specific prea multe detalii aici pt ca sunt sigur ca si "altii" urmaresc acest forum.
Ceea ce ma intereseaza mai exact este la cate termene de judecata sa ma astept si cum se ce solutii se dau de obicei in aceste cauze.
Daca vreun domn/doamna avocat doreste mai multe informatii despre caz pt a da un raspuns cat mai exact pot sa va ofer informatii suplimentare doar in privat.
Va multumesc pentru intelegere.
Chiar nu vad cum sa va raspunda cineva in concret, de judecat se va judeca in lipsa daca nu dau de dvs, stabilirea duratei ori a cuantumului pedepsei se face în raport cu gravitatea infracţiunii săvârşite şi cu periculozitatea infractorului, care se evaluează după anumite criterii stabilite in C.p., faptul ca nu va prezentati nu este o conduita pe care instanta sa o aprecieze, existand posibilitatea sa se dispuna ca pedeapsa aplicata sa fie executata in regim de detentie.
Da, poate exista riscut sa primiti o pedeapsa cu executare in acest caz.
Adica sa va treziti arestat cand veniti in tara.
Angajati-va avocat pentru a se cauta o modalitate de a se rezolva problema cat mai bine in interesul dvs.
Avocatul poate merge la dosar si apoi la termenul de judecata si sa vada cum sa se procedeze.
Multumesc pt. raspunsuri dar intre timp problema s-a rezolvat. Am reusit sa obtin o noua identitate (ID + Pasaport non UE). ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare in instanta. consecinte oltul oltul daca in citatie scrie ca prezenta este obligatorie si eu na ma prezint in instanta ce se intampla? voi fi condamnat sau emit un mandat de aducere? (vezi toată discuția)
Arest preventiv Dumitru111 Dumitru111 Buna ziua , am si eu o problema , sunt cercetat intr`un proves privind traficul de droguri de risc , problema este ca nu sunt in tara si nu m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Daca stie cineva! ana-maria31 ana-maria31 am si eu o intrebara in urma cu aproape 1 an de zile s-au facut arestari la mine in familie am fost implicata si eu este vorba de trafic de persoane arestarile ... (vezi toată discuția)