avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cu cat timp inainte trebuie anuntat angajagorul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cu cat timp inainte trebuie anuntat angajagorul de concediul crestere copil?

Buna ziua,
Sotia este gravida in luna a VI-a si m-am hotarat sa iau eu ca tata concediul de crestere copil. Cu cat timp inainte ar trebui sa anunt angajatorul de decizia luata si care ar fi modalitatea, trebuie sa completez vreo cerere, certificat etc. ?
Cel mai recent răspuns: florian_m21 , utilizator 13:41, 11 Ianuarie 2016
"Tatal poate beneficia de concediu si indemnizatie pentru crestere copil de la data nasterii copilului daca depune cererea in termen de 60 de zile de la data nasterii copilului. In situatia in care termenul de 60 de zile este depasit, va beneficia de concediu si indemnizatie pentru crestere copil de la data depunerii cererii".
[ link extern ]
Multumesc. Si angajatorul il anunt dupa ce se naste copilul si depun cererea sau trebuie inainte ?
Dupa nasterea copilului veti depune cererea de acordare a CCC.
1. Cererea pentru acordare concediu crestere copil (CCC) se depune la angajator dupa nasterea copilului deoarece este nevoie sa atasati la cerere o copie dupa certificatul de nastere a copilului.

2. Daca sotia indeplineste conditiile pentru a beneficia de conecdiu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = ore si postnatal) atunci dvs. puteti solicita CCC incepand cu ziua urmatoare a ultimei zile de concediu de maternitate dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.
Am inteles, multumesc frumos!
O zi faina!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate si crestere copil salomieanca salomieanca daca ai fost 1- 2 luni in concediu fara plata,dupa care ai aflat ca esti gravida si nu ai sa ai 12 luni lucrate(pana la nastere)mai beneficiezi de indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Bani pentru crestere copil sz9kinga sz9kinga dupa cate luni iau maternitate dupa ce ma angajez?as putea lucra 6 luni si dupa sa raman insarcinata? (vezi toată discuția)
Concediu maternal iadionut iadionut Daca nu mi se mai prelungeste contractul de munca beneficiez de concediu de maternitate? Va multumesc. (vezi toată discuția)