Buna ziua ; daca mama primeste spre ingrijire si educare minorii , dupa divort , poate pleca din tara pt o perioada scurta de timp cu ei fara sa imi ceara acordul ?
Ce ar trebui sa contina declaratia mea pt a nu-si face de cap cum vrea ea ?
Chiar daca domiciliul minorilor se va stabili la mama, daca exercitarea autoritatii parintesti este in comun, mama nu va putea scoate copii din tara fara acordul dvs.
Faptul ca minorii locuiesc cu mama nu inseamna ca autoritatea parinteasca nu se exercita in comun. Daca avet exercitarea autoritatii parintesti in comun, parintele nerezident trebuie sa si dea acordul de fiecare data când minorul pleaca insotit de parintele rezident sau alta persoana in afara tarii.
ce scrie in hotararea dvs de divort in legatura cu copiii: "sunt incredintati mamei" ?
daca da, atunci poate "sa-si faca de cap cum vrea ea" - adica poate iesi din tara fara sa va ceara acordul
Elemente concrete, durata, destinatie, scop. Cat mai multe detalii trebuie sa contina. Eventual modificarea acordului parental pentru stabilirea de daune.
Buna ziua ; in hotarare apare : se incredinteaza spre crestere si educare . Asta inseamna ca nu mai am autoritate parinteasca ?
Nu sunt decazut din drepturi parintesti .
Este o intrebare si nu o convingere .