avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Incasare cash in 2016 factura din 2015
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Incasare cash in 2016 factura din 2015

Buna,
Am urmatoarea situatie: detin un magazin de incaltaminte.
Am vandut cu factura in 2015 catre persoana fizica o pereche de cizme dar clientul a platit doar in 11.01.2016. Casa de marcat imi este modificata cu TVA 20%. Cum incasez factura veche care are TVA 24%? Persoana de service de la casa de marcat mi-a spus ca este ilegal sa configureze casa de marcat cu TVA 24%. Nu asi dori sa emit chitanta...dar clientul insista sa plateasca cash. Nu am cont de banca si nici nu-mi doresc.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: IzabellaT , utilizator 12:39, 18 Ianuarie 2016
Cea mai buna solutie este sa taiati chitanta.
Nu pot taia chitanta catre persoane fizice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii in locatia clientului- bon fiscal sau chitanta? sibil sibil Firma mea se ocupa cu prestari servicii in locatia clientului(domiciliu, locatii inchiriate, etc.). Clientii sunt persoane fizice, de multe ori din afara ... (vezi toată discuția)
Chitante emise catre persoane fizice ContSters255863 ContSters255863 Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ... (vezi toată discuția)