avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Prestari servicii in locatia clientului- bon fiscal ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Prestari servicii in locatia clientului- bon fiscal sau chitanta?

Firma mea se ocupa cu prestari servicii in locatia clientului(domiciliu, locatii inchiriate, etc.). Clientii sunt persoane fizice, de multe ori din afara judetului in care e inregistrata firma.
Intrebarea mea este: emit bon fiscal sau chitanta+factura?
Mentionez, de asemenea, ca banii sunt incasati dupa prestarea serviciului, asadar in cazul bonului fiscal, acesta trebuie taiat inainte de incasare(casa de marcat fiind la sediul firmei), de multe ori aceasta fiind un inconvenient pentru ca serviciile prestate la fata locului pot varia in functie de situatie si ca urmare pot diferi de cele comandate initial(si implicit de cele reflectate de bonul fiscal).
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:44, 4 Octombrie 2011
Cel mai corect este sa emiteti factura si chitanta ca sa fie totul corect
sibil a scris:

Firma mea se ocupa cu prestari servicii in locatia clientului(domiciliu, locatii inchiriate, etc.). Clientii sunt persoane fizice, de multe ori din afara judetului in care e inregistrata firma.
Intrebarea mea este: emit bon fiscal sau chitanta+factura?


depinde ce servicii prestati.

vedeti unde va incadrati:

[ link extern ]


pentru intermedieri inchirieri imobiliare (agentie imobiliara) e ilegal sa tai chitanta si factura la persoanele fizice? Contractul de intermediere inchiriere se face in imobil deoarece trebuiesc notate indexurile la apa, curent,caldura, se face un PV cu bunurile din locuinta,etc. Agentia se ocupa exclusiv de inchirieri , am taiat intotdeauna chitanta+factura, iar contabila nu mi-a atras atentia ca ar fi in neregula aceasta situatie, dar in cazul unui control as putea avea probleme ?
e ilegal sa "taiati" chitanta persoanelor fizice pentru servicii de intermedieri imobiliare.

Ordonanţă de urgenţă nr. 28 din 25/03/1999
Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 75 din 21/01/2005
privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale

Art. 1. -
(1) Agenţii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
(2) Agenţii economici prevăzuţi la alin. (1), denumiţi în continuare utilizatori, au obligaţia să emită bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale şi să le predea clienţilor. La solicitarea clienţilor, utilizatorii vor elibera acestora şi factură fiscală.
Pentru a fi mai explicit:
Firma mea se ocupa cu organizarea de evenimente, petreceri pentru copii si ursitoare pentru botez.
Aproape niciodata nu stiu dinainte costul lucrarii pentru ca acesta se realizeaza in functie de locatie si de dorintele clientului(care nu mai corespund cu cele din momentul comenzii). Casa de marcat nu o pot lua dupa mine pentru ca are un punct fix unde trebuie amplasata, iar unele comezi sunt in alt judet decat cel al sediului firmei.
Pe marea majoritate a clientilor ii intalnesc numai in momentul prestarii serviciului, deci nu se pune problema vizitarii de catre ei a punctului de lucru unde e amplasata casa de marcat pentru a le "taia" bon fiscal(nu pot chema un om din alt judet sa-i dau bon fiscal la sediul firmei sau nu-l pot obliga sa stie dinainte serviciile pe care le doreste - ii ofer flexibilitate in alegere- altfel, cu siguranta va pleca in alta parte).
Cum procedez?

Alte discuții în legătură

Chitanta sau bon fiscal in cazul agentilor imobiliari imobiliare imobiliare Agentii imobiliari pentru comisionul incasat trebuie sa elibereze bon fiscal sau factura + chitanta insotite de un contract de prestari servicii, in cazul unei ... (vezi toată discuția)
4791 comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet justfor justfor Buna ziua, avem un magazin online si in mare parte livram produsele prin intermediul unui curierat. In acest caz, stiu ca nu avem nevoie de casa de marcat pt ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau factura ( persoane fizice ) pentru prestari servicii la locatia clientului alex_ione alex_ione Buna ziua, Am o firma de organizat evenimente la locatia clientului. ( punct mobil ). Pentru persoane juridice folosesc: ... (vezi toată discuția)