avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Chitanta sau bon fiscal in cazul agentilor imobiliari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Chitanta sau bon fiscal in cazul agentilor imobiliari

Agentii imobiliari pentru comisionul incasat trebuie sa elibereze bon fiscal sau factura + chitanta insotite de un contract de prestari servicii, in cazul unei inchirieri/vanzari catre pesoane fizice?
De foarte multe ori inchirierile se fac seara intre orele 18-22, cand pot ajunge proprietarii sau potentialii chiriasi si exista situatii cand partile implicate nu vor sa mai vina in firma pentru a primi bonul fiscal. In aceste situatii agentul poate da factura + chitanta , ptr ca este dificil sa aiba fiecare agent cate o casa de marcat fiscala cu el?
Bonul fiscal nu poate fi taiat in avans pentru ca nu stii daca potentialul client va inchiria ceva in seara aceea.
De asemenea este suta la suta necesara casa de marcat fiscala pentru agentiile imobiliare in conditiile in care o vanzare se poate face la 1-2 luni, iar inchirierile in cateva zile doar din luna, trecand zile in sir fara sa incasezi nimic?
Cel mai recent răspuns: imobiliare , utilizator 00:33, 14 Aprilie 2013
Eu as incadra activitatea dvs, la exceptii, considerand-o activitate de intermediere finaciara, conform O.,U.G. 28 din 1999:



Art. 2. - Se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1):

[...]

g) [...] activitatile de intermedieri financiare, inclusiv activitatile auxiliare acestora. [...]



Ca urmare, se emite factura pentru serviciile efectuate iar, la incasare, se intocmeste chitanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
Iulian MANEA, Contabil
Multumesc frumos, dar de la cine am putea afla totusi suta la suta daca putem intocmi factura+chitanta fara a avea urmari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii in locatia clientului- bon fiscal sau chitanta? sibil sibil Firma mea se ocupa cu prestari servicii in locatia clientului(domiciliu, locatii inchiriate, etc.). Clientii sunt persoane fizice, de multe ori din afara ... (vezi toată discuția)
Activitatea de agent imobiliar (intreprinere individuala) necesita utilizarea casei de marcat fiscale,? unde se incadreaza aceasta functie/meserie/profesie? florinbc florinbc Doresc sa infiintez o II avand activ. principala - tranzactii imobiliare. Precizez ca am lucrat in domeniu ,SC agentie SRL unde se emiteau bonuri fiscale, ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal robert.oprescu robert.oprescu Buna seara Detin o agentie imobiliara si recent am incasat un comision pentru o inchiriere. Nu am avut casa de marcat la mine in momentul tranzactiei, iar ... (vezi toată discuția)