avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cec bancar nominativ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cec bancar nominativ

Buna ziua,
Doresc sa cumpar un apartament care are ca proprietari doi frati. Un frate domiciliaza in apartamentul respectiv iar celalalt domiciliaza in Spania si a imputernicit o persoana fizica din Romania pentru a-l reprezenta in vanzarea apartamentului. Eu cumpar apartamentul cash, partea fratelui din Romania i se va vira din contul meu in contul lui insa persoana imputernicita are atributia si doreste "sa primeasca pretul prin predarea unui cec bancar nominativ, acesta depunand intr-un cont pe numele mandantului". Ce presupune acest cec bancar in ceea ce ma priveste pe mine ca si cumparator, ce trebuie sa fac, la trebuie sa fiu atent in cazul cumpararii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: The-Borg , utilizator 18:14, 12 Ianuarie 2016
De ce trebuie sa va complicati, cand puteti sa depuneti partea fratelui din Romania, intr-un cont deschis pe numele lui, iar persoanei imputernicite de cel de-al doilea frate, intr-un cont deschis pe numele lui. Persoana imputernicita, poate sa trimita prin transfer bancar intr-un cont din strainatate suma respectiva. Probabil imputernicitul vrea sa elimine orice cost de transfer.
Persoana imputernicita este un avocat si exact asa scrie in imputernicire (imputernicire din Spania, tradusa in romana cu apostila Haga..etc) si exact asa doreste sa procedeze.
Adresati-va unui functionar bancar si sigur rezolvati aceasta problema.
Ca sa aveti idee, intrati pe internet pe normele BNR - cec-uri nominalizate personae fizice si gasiti raspunsul.
M-a lamurit functionarul bancar in sensul ca citez: "Nu exista asa ceva in Romania, deci nu se poate face tranzactia in acest fel"
Am mai intrebat la 3 banci si toate mi-au spus "Nu emitem cecuri bancare nominative pentru persoane fizice"

Alte discuții în legătură

Transfer bancar din românia în cont euro in străinătate - vânzare apartament românia bună ziua, locuiesc in străinătate, și sm nevoie să vând ... Eleora eleora Eleora eleora Bună ziua, Locuiesc in străinătate, și am nevoie să vând apartamentul din România pentru a cumpăra un altul în străinătate. Menționez ca NU ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare si incasare bani armada_maxima armada_maxima Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea intrebare aferenta unei procuri de vanzare -cumparare si incasare bani. In procura apare urmatorul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. locuiesc in spania si as dori sa cumpar un apartament ... asalv asalv Buna ziua. Locuiesc in spania si as dori sa cumpar un apartament in Romania. Datorita pandemiei si dificultatii de a calatorii as vrea sa-i fac o ... (vezi toată discuția)