avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... munca in folosul comunitatii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

munca in folosul comunitatii

Vreau sa stiiu cat mai multe despre acest subiect: cand intra in vigoare legea care ii obliga pe contravenienti, persoane fizice la munca in folosul comunitatii, de ce in momentul de fata instanta de judecata nu aplica decizia Curtii Constitutionale din decembrie 2008 care specifica in mod clar ca nu este nevoie de acordul contravenientului pentru a a transforma amenda contraventionala in munca in folosul comunitatii. Avem vreo sansa sa vedem oameni la munca in folosul comunitatii, astfel poate se mai reduc si debitele la amenzi...........:stunned:
Cel mai recent răspuns: Constiuli , utilizator 15:42, 28 Iulie 2009
ART. 31 din LEGEa nr. 47 din 18 mai 1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale stipuleaza:

(1) Decizia prin care se constată neconstituţionalitatea unei legi sau ordonanţe ori a unei dispoziţii dintr-o lege sau dintr-o ordonanţă în vigoare este definitivă şi obligatorie.
(2) În caz de admitere a excepţiei, Curtea se va pronunţa şi asupra constituţionalităţii altor prevederi din actul atacat, de care, în mod necesar şi evident, nu pot fi disociate prevederile menţionate în sesizare.
(3) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare constatate ca fiind neconstituţionale îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale, dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pune de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.
(4) Deciziile pronunţate în condiţiile alin. (1) se comunică celor două Camere ale Parlamentului şi Guvernului.

DCC 1354/2008 fiind publicata in MO 887 din 29 dec.2008, sintagma “cu acordul contravenientului”, cat si art.13 din OG 55/2002 sunt ca si inexistente dupa ce s-au scurs cele 45 de zile de suspendare; deci practic din februarie 2009 primariile ar trebui sa-I trimita pe cei care trec pe rosu, pe prostituate si alti contravenienti care nu si-au achitat datoriile din amenzi la tuns iarba in parcuri publice.
Eu cred ca avem aceleasi sanse de implementare a masurii de sanctionare in acest mod ca si sansele pe care ni le dadeau prevederile L.469/2002 (abrogata acum) privind masuri pt. intarirea disciplinei contractuale sa fortam mana rau-platnicilor smecheri sa isi achite obligatiile contractuale. In 7 ani de functionare a legii, cred ca nu s-a aplicat nicio amenda prevazuta de aceasta lege si nu s-a recuperat vreo creanta.

Ma bucur ca mai sunt si alte persoane interesate de acest subiect!!!!!! Dar,,, pacat ca cine trebuie nu se implica mai mult. Am vazut ca la Judecatoria Ploiesti nu se tine cont de aceasta Decizie a Curtii Constitutionale( cel putin in ceea ce ma intereseaza pe mine). Pacat!! Mai ales ca toata chestia asta cu neconstitutionalitatea a pornit de la Judecatoria Ploiesti.
Judecatoria Mizil are cateva sentinte civile in care amenda a fost inlocuita cu munca in folosul comunitatii. Bravooo!!!!! Sper sa isi revina si Ploiestiul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizii ale curtii constitutionale handsu handsu In dreptul nostru nu exista nici o reglementare , care sa sanctioneze neaplicarea deciziilor Curtii Constitutionale de catre instante . Pe langa faptul , ... (vezi toată discuția)
Abrogare acte normative si efectele acestora pensionatul pensionatul ordonanta de urgenta abrogata de o alta 0rdonanta de urgenta, care a fost aprobata printr-o lege, care la randul ei a fost declarata neconstitutionala, naste ... (vezi toată discuția)
De când este valabilă o decizie dată de curtea constituţională a româniei ? viktorV viktorV De când este valabilă o decizie dată de Curtea Constituţională a României ? (vezi toată discuția)