avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubire casa

Buna ziua! Strabunica mea a solicitat plecare definitiva in anul 1984, in Germania.
Ca urmare a acestui lucru, casa i-a fost confiscata de statul roman prin decretul 223/1974 si data in proprietatea primariei. Apoi o ruda a cumparat casa de la primarie in anul 1997. Strabunica mea a ramas in Germania la un camin de batrani. Ea a locuit cu chirie impreuna cu bunica mea in Germania.
Acum 1 an, am luat-o definitiv din Germania pe bunica mea si acum este in Bucuresti la un camin de batrani.
As dori sa stiu daca se poate obtine o despagubire in bani, de la primarie, pentru aceasta casa a strabunicii mele, avand in vedere faptul ca in prezent, acolo locuieste o ruda de-a ei.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Expropriere in baza decretului 223/1974 coroborata cu legea 213/1968. everman everman Sunt de 25 de ani stabilit legal, prin casatorie in Germania. La plecare am fost obligat sa cedez imobilul din Bucuresti statului in baza Decretului 223/1974. ... (vezi toată discuția)
Cum întabulezi o casa fără nici un act? Rox23 Rox23 Buna , bunicul a cumpărat o casa in anul 1974 de la o familie de nemți, din câte am înțeles pe vremea aceea contractele se făceau la tribunal , arhiva ... (vezi toată discuția)
R.a.e.d.p.p. constanta monaro123 monaro123 Doresc sa aflu cum se poate cumpara o cota parte (5/8)din un apartament de la R.A.E.D.P.P. Constanta, eu cu fratele meu detinand 3/8,ca succesori ai mamei ... (vezi toată discuția)