avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune/ termen- acceptare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune/ termen- acceptare mostenire

Buna seara!

Mama mea decedat in august 2015.M-a avut numai pe mine.Nu am tata, frati, surori, nici rude etc
1.Acum o luna am fost la un domn notar care mi-a spus ca succesiunea se face dupa doi ani de la decesul mamei,dupa noua lege.
2.Mai e nevoie de acea declaratie la notar-
DUPA 6 LUNI DE LA DECESUL MAMEI- in care sa spun ca accept mostenirea.Care este adevarul? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:25, 14 Ianuarie 2016
Buna seara!
Voi merge la notar sa declar ca vreau mostenire(deschidere).
Dar, va rog sa-mi spuneti cam cat ma costa, cu aproximatie, declaratia asta la notar.Ca sa ma pregatesc-mama a decedat pe 6 august 2015 deci va trebui deschid succesiunea pe 6 august 2016/
Deci, cam cat ma costa declaratia ?
Va multumesc.
Mi-e ca pe 6 august 2016 depasiti anul cu o zi...
Declaratia la notar n-ar trebui sa fie scumpa deoarece e o simpla declaratie, cateva zeci de lei. Pe de alta parte nu stiu daca este necesara, banuiesc ca va folositi de bunurile decedatei, deci va comportati deja ca un mostenitor.
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2016
DinuX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa tata decedat iandar iandar As dori sa stiu in cit timp dupa decesul tatalui trebuie facuta succesiunea,iar daca nu se face ce se intimpla cu bunurile ramase.Cineva zicea ca daca nu se ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de optiune succesorala? sha sha Buna ziua Vreau sa-mi spuneti si mie,va rog,care este termenul legal de optiune succesorala. Multumesc (vezi toată discuția)
Succesiune , moartea tatalui aselajusto aselajusto Buna ziua , eu locuiesc in apartamentul lasat de parintii mei , este pe numele lor , din pacate tatal meu a decedat as dori sa fac succesiunea , mentionez ca ... (vezi toată discuția)