avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nerecunoastere o perioada din grupa a 2 a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nerecunoastere o perioada din grupa a 2 a de munca

Tatal meu s-a dus de curand la Casa de Pensii pentru a-si depune dosarul.
Avand in vedere ca a lucrat 16 ani si 4 luni in grupa a 2a ,a ar trebui sa beneficieze de 3ani 6 luni reducere varsta de pensionare...insa surpriza cei de la casa de pensii nu-i iau in considerare 5 luni de grupa 2 deoarece a fost angajat ca si Lucrator Comercial cu toate ca are adeverinte in acest sens(trecut si in cartea de munca) .
Acest lucru duce la imposibilitatea iesirii la pensie decat peste alte 6 luni....care nu ar fi chiar mult insa in aceasta luna i-a expirat si perioada de somaj de 1 an practic va trebui sa ramana fara niciun venit timp de 6 luni...
Cum pot aborda problema ?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:30, 11 Ianuarie 2016
Formulati contestatie fie la casa de pensii fie in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie sorin-lucian sorin-lucian as vrea sa verific daca Casa de Pensii a calculat corect cuantumul pensiei pe care o primeste sotia mea.Cu toate ca sit-urile cu formule de calcul sunt destul ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei de pensionare mari29 mari29 Buna seara. Mama mea este nascuta in 22.10.1958. Angajata din oct. 1977 pana in 01.11.2009, la care probabil ca se aduna si perioada de somaj. Si-a depus ... (vezi toată discuția)
Vechime pentru grupa a 2-a de munca tudordan83 tudordan83 Buna ziua, As avea si eu nevoie de ajutorul dvs. Ma intereseaza care este vechimea care se adauga pentru grupa a 2-a de munca pentru un total de 40 de ani ... (vezi toată discuția)