Am avut un accident rutier . Dupa aproximativ un an jumate asigurarea mi-a achitat din oficiu partial dauna suferita . Dupa cite stiu termenul de prescriptie este de 2 ani .
Ma intereseaza sa stiu daca acea plata efectuata de catre asigurare a intrerupt prescriptia si daca din acel moment curge alt termen de 2 ani .
Dreptul la acţiune întemeiat pe un raport de asigurare sau reasigurare se prescrie în termen de 2 ani.
Dreptul la acţiunea în materia asigurărilor:
- In cazul asigurării contractuale, prescripţia începe să curgă de la expirarea termenelor prevăzute de lege ori stabilite de părţi pentru plata primei de asigurare, respectiv pentru plata indemnizaţiei sau, după caz, a despăgubirilor datorate de asigurător.
Cazurile generale de suspendare a prescripţiei:
- pe întreaga durată a negocierilor purtate în scopul rezolvării pe cale amiabilă a neînţelegerilor dintre părţi, însă numai dacă acestea au fost ţinute în ultimele 6 luni înainte de expirarea termenului de prescripţie;
In particular, fiecare caz trebuie studiat. Notiunea platii din oficiu, in materia despagubirilor in dom. asigurarilor, nu cred ca se sustine-ar trebui sa existe un dosar (o cere de formulare a pretentiilor eventual).
Art 2527
Valentin981
Buna ziua,
Vreau sa calculez data de la care incepe sa curga prescriptia pentru o dauna acoperita de o asigurare RCA dar tetul legii este foarte ambiguu. ... (vezi toată discuția)
Prescriptia exctinctiva
ofena
Considerati solutia instantei corecta?
In 20.10.2006 are loc un eveniment rutier.Pagubitul deschide dosar de daune in baza RCA-ului persoanei vinovate.Dupa 5 ... (vezi toată discuția)