avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violenta in familie - agresiune impotriva unui minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violenta in familie - agresiune impotriva unui minor

O prietena de a mea, minora (peste 16 ani), este agresata fizic si psihic de catre mama ei aproape zilnic, de foarte mult timp. Zilele trecute a fost stransa de gat si au ramas niste urme, asa ca am decis sa merg cu ea la Politie sa facem o plangere pentru lovire. Cei de la Politie ne-au indrumat la spital, ca cei de acolo sa-i faca actele pentru medicina legala. Am fost acolo, avem foile, urmand ca zilele urmatoare sa mergem sa facem certificatul medico-legal. Problema este ca parintii ei au aflat, acum nu o mai lasa sa iasa din casa si o terorizeaza zilnic. Are voie sa plece doar pana la scoala si inapoi. De asemenea, mama ei a incercat sa o loveasca cu o bucata de lemn in cap, iar tatal ei nu se implica. De asemenea, au venit alti politisti la spital care au tratat cazul cu mare superficialitate, acuzand-o pe ea ca nu e fata cuminte. A ajuns sa fie foarte depresiva in ultimul timp si se gandeste la sinucidere. Nu mai suporta acest tratament. Ce sugerati? Mai dureaza pana face 18 ani, deci nu e o solutie. Poate obtine un avocat din oficiu dupa ce face plangerea prealabila? Mama ei poate fi pusa in arest preventiv sau ceva similar? Sau fata poate fi luata in plasament pe perioada procesului? Sunt sanse ca dupa plangerea prealabila, Politia sa trateze cazul cu superficialitate si sa nu-l solutioneze in favoarea ei? Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:23, 12 Februarie 2016
Anuntati Directia de asistenta sociala si protectia copilului si eventual vreun ONG care se ocupa cu violenta in familie si cu protectia minorilor.
Maica-sa joaca teatru foarte bine, nimeni n-o s-o creada pe fiica... Cat timp are sa faca certificatul medico-legal?
Buna ziua,
Intr-o zi cand pleaca la scoala sa se duca la Medicul legist si gata.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Intr-o zi cand pleaca la scoala sa se duca la Medicul legist si gata.

Ii este foarte frica de faptul ca daca va depune plangere, va fi mai rau.
De asemenea, maica-sa continua sa se ia de ea, nu o mai bate, dar o terorizeaza psihic. Exista vreo masura care se poate lua rapid? Nimeni nu o crede, si daca vine protectia copilului si nu rezolva nimic, risca sa pateasca ceva mult mai grav.

Alte discuții în legătură

Anulare permis sedere membru familie annna1234 annna1234 Buna seara, Eu sunt casatorita de aproape 8 ani cu un cetatean strain non UE,el a obtinut dupa casatorie dreptul de sedere pe 5 ani,in 2013 l-a reinnoit ... (vezi toată discuția)
Despărțită de tatăl copilului și hărțuită de el. cum aș putea să-l opresc? Ven1 Ven1 Buna seara, M-am despartit de iubitul meu cu care avem un copil de 4 ani impreuna deoarece nu-i mai suportam jignirile si cateodata bataile.Mi-am refacut viata ... (vezi toată discuția)
Scapa sau nu? JParice JParice Buna seara, supun atentiei dvstra urmatorul caz.Persoana X fara antecedente penale, integrat perfect in societate atat din punct de vedere profesional cat si ... (vezi toată discuția)