O prietena de a mea, minora (peste 16 ani), este agresata fizic si psihic de catre mama ei aproape zilnic, de foarte mult timp. Zilele trecute a fost stransa de gat si au ramas niste urme, asa ca am decis sa merg cu ea la Politie sa facem o plangere pentru lovire. Cei de la Politie ne-au indrumat la spital, ca cei de acolo sa-i faca actele pentru medicina legala. Am fost acolo, avem foile, urmand ca zilele urmatoare sa mergem sa facem certificatul medico-legal. Problema este ca parintii ei au aflat, acum nu o mai lasa sa iasa din casa si o terorizeaza zilnic. Are voie sa plece doar pana la scoala si inapoi. De asemenea, mama ei a incercat sa o loveasca cu o bucata de lemn in cap, iar tatal ei nu se implica. De asemenea, au venit alti politisti la spital care au tratat cazul cu mare superficialitate, acuzand-o pe ea ca nu e fata cuminte. A ajuns sa fie foarte depresiva in ultimul timp si se gandeste la sinucidere. Nu mai suporta acest tratament. Ce sugerati? Mai dureaza pana face 18 ani, deci nu e o solutie. Poate obtine un avocat din oficiu dupa ce face plangerea prealabila? Mama ei poate fi pusa in arest preventiv sau ceva similar? Sau fata poate fi luata in plasament pe perioada procesului? Sunt sanse ca dupa plangerea prealabila, Politia sa trateze cazul cu superficialitate si sa nu-l solutioneze in favoarea ei? Ce e de facut?
De asemenea, maica-sa continua sa se ia de ea, nu o mai bate, dar o terorizeaza psihic. Exista vreo masura care se poate lua rapid? Nimeni nu o crede, si daca vine protectia copilului si nu rezolva nimic, risca sa pateasca ceva mult mai grav.
Scapa sau nu?
JParice
Buna seara,
supun atentiei dvstra urmatorul caz.Persoana X fara antecedente penale, integrat perfect in societate atat din punct de vedere profesional cat si ... (vezi toată discuția)