care este cota de participare a fiecarui asociat intr-o soc com cu capital de 210 lei unde fiecare asociat subscrie 70 lei?
daca din impartire rezulta 33,33% dif de 0,001% undfe este?
ce procent de participare trec in actul constitutiv? 33,33 % la fiecare?
va multumesc
de asta mi-am dat si eu seama altfel nu mai intrebam#-o
totusi, cota de participare la profit si pierdere poate fi diferita de ponderea partilor sociale in capitalul soc?
mai exact: sa spunem ca rezolv problema si vor avea 6+6+8 parti sociale, reprezentand 30+30+35% din cap social.
pot stabili participarea la profit si pierdere 33+33+34%?
nu glumesc, dar unii chiar avocati spun ca e posibil, dar nu prea inteleg cum si de aceea am nevoie de alte pareri
Din punctul meu de vedere, procentele de participare pot fi diferite. Partile pot decide prin propria loc vointa ca procentele de participare (la constituirea capitalului social si la beneficiile si pierderile societatii) sa fie diferite. Nu pot decide insa ca una dintre parti ia 100% din beneficiile societatii ori sa nu suporte nimic din pierderi. Cred ca se cheama clauza leonina. Am ruginit insa, de cand nu mai fac avocatura, motiv pentru care ma opresc aici cu explicatiile. :belay:
capital 210 lei.
21 ps x 10 lei/ps = 210 lei
fiecare cate 7 ps
cote de participare 33,33+33,33+33,34 = 100%
Singura grija este ca din impartire sa nu-mi dea niciodata o parte sociala si ceva. Nu pot sa am 1 virula nu-stiu-cat ps ale cuiva. Cota de participare se mai poate rotunji.
Uite aici exemplu concret (trecut prin Reg. Com)
Art. .. Capitalul social subscris si vărsat este de 9770 lei. Capitalul social se divide in 977 parţi sociale cu o valoare nominala de 10 lei fiecare.
Capitalul social are următoarea structură:
1. ........., deţine 586 parti sociale in valoare nominala de 10 lei, in valoare totala de 5860 lei, reprezentand o cota de participare la beneficii si pierderi de 59,98%.
2 ......., deţine 391 parti sociale in valoare nominala de 10 lei, in valoare totala de 3910 lei, reprezentand o cota de participare la beneficii si pierderi de 40,02%.
Unde, de fapt 5860 lei din 9770 reprezinta 59,97% (intr-un calcul matematic strict) si nu 59,98 cum apare scris mai sus.