avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune totala parti sociale 3 asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune totala parti sociale 3 asociati

Am o nelamurire privind cesiunea totala de parti sociale, si anume:

Este vorba de un SRL, avand un capital social de 210 RON, cu trei asociati, fiecare detinand 7 parti sociale. In actul constitutiv al societatii la cap. capital social se precizeaza decat acest aspect, fara a se mentiona si participarea procentuala a fiecarui asociat la beneficii si pierderi a cap.social.
Cesiunea este totala, intrand 2 asociati in SRL.
Am depus dosarul la ORC-Bucuresti, si am avut parte de o amanare pe motiv ca in AGA, ACT CONS.ACTUALIZAT SI CONTRACT CESIUNE nu am scris corect participarea procentula a asociatilor la cap.social.Intrebarea mea este?
Fiecare asociat care iese, detine 33,33% din cap.social, pt.ca la unul am rotunjit la 33,34% ca sa imi dea 100%? Sa sriu in acte 33,33% la fiecare ,fara sa rotunjesc?Nu am fost la termen,referentul zicandu mi k nu sunt probleme la dosar.Banuiesc k asta este singurul motiv!Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk20 , utilizator 11:17, 6 Februarie 2010
Cum ati impartit procentele celor 3 asociati, este corect, ele se rotunjesc. Intrebarea este daca cei doi care intra au primit 50 cu 50? Poate ca aici ati gresit. In Hot. era important cat primesc cei 2 noi intrati, pt ca de cei vechi se stia.
Asociatii care au intrat in societate au primit astfel:
Primul a primit 33,33%, iar al doilea a primit 66,67% (calculat si cu participarea pocentuala rotunjita), deci nu vad unde as fi gresit.
Sunteti sigur ca se rotunjesc, cineva mi- a spus k trebuie sa scriu exact cum iti da in calculator , fara sa rotunjesc, pt. ca am rotunjit si la al doilea asociat care a intrat in firma (de la 66,66% pana la 66,67).
Am vrut sa ceri pareri exacte de la cei care lucreaza pe registru, ca sa nu ajung in instanta cu dosarul, sa ma judec.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procente participare 3 asociati ianliana ianliana care este cota de participare a fiecarui asociat intr-o soc com cu capital de 210 lei unde fiecare asociat subscrie 70 lei? daca din impartire rezulta 33,33% ... (vezi toată discuția)
Cum ies dintr-o firma in care sunt asociat alextuturiga alextuturiga Buna ziua, Am intrat intr-un SRL si am 10% din el si sunt administrator. Am semnat cateva contracte si acte pana acum. 1. As dori sa ies din firma si nu ... (vezi toată discuția)
Participare asociat la pierdere in srl Titel10 Titel10 Buna ziua, Cazul: SRL cu trei asociati, fiecare cu 33,33% participatie la profit si pierdere. Societatea a avut pierdere mare in 2009 (mult mai mare decat ... (vezi toată discuția)